bölüm birinciliği

mcfdyn

Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba.Ben bölüm birinciliğinin yüksek lisans başvurularında ayrıca bir kontenjanı var mı ? Varsa da hangi üniversitelerde olduğunu merak ediyorum.Bu konuda bilgisi olanların bilgisine ihtiyacım var.Ayrıca başka bildiğiniz somut avantajını görebileceğim yerler var mı? Yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum

ruslan

Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba.Ben bölüm birinciliğinin yüksek lisans başvurularında ayrıca bir kontenjanı var mı ? Varsa da hangi üniversitelerde olduğunu merak ediyorum.Bu konuda bilgisi olanların bilgisine ihtiyacım var.Ayrıca başka bildiğiniz somut avantajını görebileceğim yerler var mı? Yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum

Bölüm birinciliğinin hiç bir yerde ayrıca bir kontenjanı yok. Tek avantajı olur bölümü çok yüksek bir puanla birinci olarak bitirmişseniz eğer bu durumda diğer başvuranlar için diploma notu bakımından avantajınız olur

szgn

Öğrenci
Sakarya Üni geçen gün bu konuda bir bilgi yayınlamıştı ama sanırım kendi öğrencilerine yönelikti yine de bir bakın. Onun dışında çoğu üni.de %30 gibi bir oranda diploma notu, diğer adaylara göre puan avantajınız olur, sözlü mülakatsa da dile getirirsiniz bunu