Bölümdeki araştırma görevlileri çalışmalarını saklıyor!!!

memurum

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba bulunduğum üniversitedeki bölüm arkadaşlarım akademik anlamda hiçbir bilgi alışverişinde olmadığı gibi yaptıkları çalışmaları da (makale bildiri) saklıyorlar.Sinirlerim çok yıprandı... Bölümde de birlik beraberlik yok... Hocalar arasında da kutuplaşma söz konusu... Ne tavsiye edersiniz..Yüksek lisans ve doktora yaptığımız üniversiteler farklı şehirlerde git-gel yaparak devam ediyoruz bu arada.. Sizlerin başından buna benzer şeyler geçti mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

BannerLord

Öğrenci
Eğer dediğin gibi bir ortam varsa, oradan fazla yayın yapan çıkmaz. Bu yüzden orada akademik çalışma yapma işini çok fazla ciddiye alma, en azından bölüm içinde diğer arkadaşların ile aranı açacaksa hiç ciddiye alma. Tezin üzerine odaklan ve tezini bitirdikten sonraki akademik hayatına yatırım yap.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam hiç uğraşmayın. Sinirlerinizi yıpratırsınız ve kendinize zarar verirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
İdeal olan bilimsel paylaşım ve birbirini destekleme ama yoksa da aldırma sen de kendi çalışmalarını yap. Aslını ararsanız kimse kimseyle birşey paylaşmak zorunda da değil.

memurum

Öğrenci
Eğer dediğin gibi bir ortam varsa, oradan fazla yayın yapan çıkmaz. Bu yüzden orada akademik çalışma yapma işini çok fazla ciddiye alma, en azından bölüm içinde diğer arkadaşların ile aranı açacaksa hiç ciddiye alma. Tezin üzerine odaklan ve tezini bitirdikten sonraki akademik hayatına yatırım yap.

Allah sizden razı olsun... İşin içinde çok karışık şeyler var burada yazamayacağım bölümde...

- - - Güncellendi - - -

Benim bildiğim bilgi paylaştıkça çoğalır Türkiye'de gördüğüm yeni bir şey bulduğunda sadece ben bilmeliyim sadece yayınlarda benim ismim yazmalı ! Bu bencillikten kibirden şark kurnazlığından bıktım !!! Araştırma görevlisi olabilmek için ne çileler çektim işin içine girince tövbeler ettim.. Allah tez zamanda doktoramı bitirmeyi nasip etsin

- - - Güncellendi - - -

zaten yayın yapabilmek için 40 takla atıyorlar... Hocalar arasında bile doğru düzgün yayın yapan yok ki kıskançlık ve kavgadan araştırma görevlilerinde olsun...

A

Akademik Forum

Guest
Maalesef kıskançlık ve çekememezlik hat safhada. Aynı danışmana sahip iki araştırma görevlisinden biri ötekini danışmanına şikayet edip arasını bozan var. Kimsenin bilim falan yaptığı yok işte sözde