Böte mezunuyum Bilgisayar Mühendisliğinde Yüksek Lisans

ercankb

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bu aralar kafam çok karışık kpssden bu sene umduğumu bulamadığım için yüksek lisans düşünüyorum artık. Araştırmalarım sonucunda Saraybosna da bir üniversite buldum. Gerekli şartları sağladım ve büyük ihtimalle kaydım yapılacak. Benim sizlere sormak istediğim soruya gelince, alanım bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ve ben bilgisayar mühendisliğinde ingilizce eğitim ile yüksek lisans yapacağım kısmet olursa. Eğer imkanım olursa doktoraya da devam edeceğim. Şimdi ben bu yüksek lisans programından mezun olduğumda Türkiye'ye geri döndüğüm vakit üniversitelerin bilgisayar mühendisliği alanında yaptığı alımlara başvuruda bulunabilirmiyim? Benim amacım üniversitelere girebilmek sizce bu şartlarda bu mümkün olurmu acaba? Yaptığım iş doğru birşeymi çünkü artık hata yapma gibi bir lüksüm yok bitirdiğimde yükseklisansı yaş 27-28 olacak ve o aşamadan sonrada açıkta kalırsam çok çok kötü bir durum olacak. Bana bu konu hakkında tavsiye ve önerileriniz ne olur acaba. Yardımcı olabilirseniz eğer çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Mr December

Baş Editör
Merhaba arkadaşlar. Bu aralar kafam çok karışık kpssden bu sene umduğumu bulamadığım için yüksek lisans düşünüyorum artık. Araştırmalarım sonucunda Saraybosna da bir üniversite buldum. Gerekli şartları sağladım ve büyük ihtimalle kaydım yapılacak. Benim sizlere sormak istediğim soruya gelince, alanım bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ve ben bilgisayar mühendisliğinde ingilizce eğitim ile yüksek lisans yapacağım kısmet olursa. Eğer imkanım olursa doktoraya da devam edeceğim. Şimdi ben bu yüksek lisans programından mezun olduğumda Türkiye'ye geri döndüğüm vakit üniversitelerin bilgisayar mühendisliği alanında yaptığı alımlara başvuruda bulunabilirmiyim? Benim amacım üniversitelere girebilmek sizce bu şartlarda bu mümkün olurmu acaba? Yaptığım iş doğru birşeymi çünkü artık hata yapma gibi bir lüksüm yok bitirdiğimde yükseklisansı yaş 27-28 olacak ve o aşamadan sonrada açıkta kalırsam çok çok kötü bir durum olacak. Bana bu konu hakkında tavsiye ve önerileriniz ne olur acaba. Yardımcı olabilirseniz eğer çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kesin birşey söyleyemeyiz ama ilan şartlarına uymak gerekiyor. İlan şartları da farklı farklı çıkabiliyor.
Doktorayı bitirirseniz eğer yrd. doç. kadrosu bulma olasılığınız artabilir.
Veya YL bitirdiğinizde ilgili alanda yüksek lisans yapmış olmak şartlı ilanlara başvurabilirsiniz.
Veya YL mezunu olarak MYO'larda öğretim görevliliğine başvurabilirsiniz.

ercankb

Öğrenci
Birde arkadaşlar evrak olarak bunları istiyorlar bazı evrakları ilk defa duyuyorum :D Acaba rica etsem benden hangi evrakları istediklerini çevirebilirmisiniz? Oraya gittiğimde eksik evrak ile zor durumda kalmam çok kötü olur valla.

INTERNATIONAL STUDENTS
A complete application package for international students should consist of the following items:
A completed application form(LINK)
1 copy of the passport of the applicant,
2 passport sized photos of the applicant,
Certified copy of:
Bachelor Degree and Transcript (compulsory to all Postgraduate applicants)
Master Degree and Transcript (applicable to application for PhD Programme)
Evidence of English Proficiency (TOEFL/IELTS) if any,
Reports of three (3) academic referees(LINK)
Medical report (must be obtained in Bosnia and Herzegovina at arrival)
Citizenship certificate (within 6 months),
Birth certificate (within 6 months),
Motivation letter,
Curriculum Vitae,
Evidence that the nominee have not been convicted of any criminal charge in this country nor in any other country,
Course description of finished courses.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

sidneh

Profesör
Başvuru formu
Pasaportun fotokopisi
2 pasaport tipi fotoğraf
Lisans diploması ve transkript
Doktoraya başvuranlar için yüksek lisans diploması ve transkript
İngilizce Yeterlilik belgesi (TOEFL/IELTS)
3 akademik referans
Sağlık raporu (Bosna-Hersek'e varıldığında alınmış olmalı)
Oturma izni (6 aylık)
Nüfus Kayıt Örneği (6 aylık)
Niyet mektubu
Özgeçmiş
Adli Sicil Kaydı (Temiz Kağıdı)
Verilen derslerin içerikleri

ercankb

Öğrenci
Başvuru formu
Pasaportun fotokopisi
2 pasaport tipi fotoğraf
Lisans diploması ve transkript
Doktoraya başvuranlar için yüksek lisans diploması ve transkript
İngilizce Yeterlilik belgesi (TOEFL/IELTS)
3 akademik referans
Sağlık raporu (Bosna-Hersek'e varıldığında alınmış olmalı)
Oturma izni (6 aylık)
Nüfus Kayıt Örneği (6 aylık)
Niyet mektubu
Özgeçmiş
Adli Sicil Kaydı (Temiz Kağıdı)
Verilen derslerin içerikleri

Hocam çok teşekkür ederim sağolun birkaç evrağı anlamamıştım sayenizde öğrenmiş oldum :)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar böte mezunuyum eğitim bilimleri alanın da yüksek lisans yapmak istiyorum hangi dallar da yapabilirm acaba?

A

Akademik Forum

Guest
tesekkür ederim:) bişey daha sormak istiyorum üniversite olarak zor olanları tercih etmeyin diyolar sıkıntı oluyomus dönem uzuyomus dogru mu?