Böyle bir şey mümkün mü?

El Principito

Öğrenci
Herkese merhaba,
Normalde bu dönem mezun olmam gerekiyordu ancak bir dersim nedeniyle okulu bir dönem uzatmış oldum. Kendi üniversitemde yüksek lisans programına başvurmuştum, bu durumda şansımı kaybettim. Merak ettiğim konu, okulu uzattığım bu dönemde ve bahar döneminde yüksek lisans dersleri alarak gelecek yıl tekrar başvurup kabul edildiğimde tezden devam edebilir miyim? Bana mantıklı ve olabilecek bir şey gibi geldi ama bilmiyorum çok mu saçmalıyorum acaba :) Çaresizlik insana her şeyi, her yolu düşündürüyor.

Ink Bottle

Moderator
Herkese merhaba,
Normalde bu dönem mezun olmam gerekiyordu ancak bir dersim nedeniyle okulu bir dönem uzatmış oldum. Kendi üniversitemde yüksek lisans programına başvurmuştum, bu durumda şansımı kaybettim. Merak ettiğim konu, okulu uzattığım bu dönemde ve bahar döneminde yüksek lisans dersleri alarak gelecek yıl tekrar başvurup kabul edildiğimde tezden devam edebilir miyim? Bana mantıklı ve olabilecek bir şey gibi geldi ama bilmiyorum çok mu saçmalıyorum acaba :) Çaresizlik insana her şeyi, her yolu düşündürüyor.

Özel öğrenci olarak en fazla 2-3 ders alabilirsin. Yüksek lisans genelde 7 ders 1 seminer 1 Uzmanlık alan dersi ve bir tezden oluşur. Derslerin taş çatlasa yarısını özel öğrenci olarak alabilirsin, bazı okullar ona bile izin vermiyor.

El Principito

Öğrenci
Özel öğrenci olarak en fazla 2-3 ders alabilirsin. Yüksek lisans genelde 7 ders 1 seminer 1 Uzmanlık alan dersi ve bir tezden oluşur. Derslerin taş çatlasa yarısını özel öğrenci olarak alabilirsin, bazı okullar ona bile izin vermiyor.

Çok teşekkür ederim. Peki, son sınıf lisans öğrencisi olarak okulu uzatıp alabilir miyim? Daha önce master dersleri almıştım ama ne kadar ders alabilirim bilmiyorum.

Galenos

Öğrenci
ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

ÖZEL ÖĞRENCİ KABULÜ

MADDE 12 – (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, ilgili enstitü anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile lisansüstü derslere her yarıyıl için özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Özel öğrencilerin kabulünde not düzeyi aranmaz ve giriş sınavı yapılmaz. Özel öğrenciler de, asıl öğrenciler gibi, Üniversiteye karşı yükümlülüklerini yerine getirmek ve izledikleri derslerin bütün koşullarına uymak zorundadırlar.

(2) Özel öğrencilerin, dört yarıyılı geçirmemek kaydıyla asıl öğrenci olmaları durumunda, özel öğrenci iken başardıkları lisansüstü derslerden kendi anabilim veya bilim alanları ile ilgili olanlardan aldıkları krediler, izledikleri programdaki kredi toplamının yarısını geçmemek koşulu ile anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulunun uygun bulması ile devam etmekte olduğu program için geçerli sayılabilir.

başvurduğunuz üni nin şartlarına bakın bence...ama ankara üni de sorun yok anladığım kadarı ile

?

...

Guest
Herkese merhaba,
Arkadaşım bu nasıl başlık? Konuyu belirtsene herkes bilsin derdini