Bu aralar açılan kadrolar 'İhtisaslaştırılmış ÖYP kadrosu' olarak mı geçiyor ve bunların geleceği sizce ne olur?

Surveillance

Öğrenci
Arkadaşlar bu İhtisaslaştırılmış ÖYP denilen sistem şuan uygulanmaya başlandı mı? Ayrıca, bu İht. ÖYP kadroları için sözlü sınav olacağı söyleniyordu ama eğer bu kadrolar 'İht. ÖYP kadrosu' ise neden aynı şart ve kriterlere sahip olan bazı okullar yazılı, bazıları sözlü sınav yapacaklarını söylüyor? Yoksa bunlar İht. ÖYP kadroları değil de İht. kadroları daha sonra mı açılacak? Bir de kadrolar bildiğiniz üzere 50/d kadroları. Yani 50/d olması acaba kesin olarak doktora sonrasında kapının önüne konulacağımız anlamına mı geliyor? Acaba 33/a'ya geçişimiz sağlanabilir mi?

Bir de ilgili bölümde yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şartı ile ilgili olarak, ben şuan başvurduğum bölümde 'ilgili alanda lisans mezunu olmak ve yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak' şartını sağlıyorum. Şuan yüksek lisans öğrencisiyim. Şimdi ben kabul olursam, gerekli şartı sağladığım halde yani kendi bölümümde yüksek lisans yapıyor olduğum halde yine de yüksek lisansımın geçersiz sayılması gibi bir ihtimal mi var acaba?

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar bu İhtisaslaştırılmış ÖYP denilen sistem şuan uygulanmaya başlandı mı? Ayrıca, bu İht. ÖYP kadroları için sözlü sınav olacağı söyleniyordu ama eğer bu kadrolar 'İht. ÖYP kadrosu' ise neden aynı şart ve kriterlere sahip olan bazı okullar yazılı, bazıları sözlü sınav yapacaklarını söylüyor? Yoksa bunlar İht. ÖYP kadroları değil de İht. kadroları daha sonra mı açılacak? Bir de kadrolar bildiğiniz üzere 50/d kadroları. Yani 50/d olması acaba kesin olarak doktora sonrasında kapının önüne konulacağımız anlamına mı geliyor? Acaba 33/a'ya geçişimiz sağlanabilir mi?

Bir de ilgili bölümde yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şartı ile ilgili olarak, ben şuan başvurduğum bölümde 'ilgili alanda lisans mezunu olmak ve yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak' şartını sağlıyorum. Şuan yüksek lisans öğrencisiyim. Şimdi ben kabul olursam, gerekli şartı sağladığım halde yani kendi bölümümde yüksek lisans yapıyor olduğum halde yine de yüksek lisansımın geçersiz sayılması gibi bir ihtimal mi var acaba?

24 kasımda açılan tüm araştırma görevlisi 50/d kadrolarında sözlü sınav olması gereliyor resmi gazetede o şekilde yayınlandı. 33a'ya geçiş elbetteki olacaktır ama kritere mi bağlanılır bilinmez şimdiden. Kendi belirleyecekleri alanda okumuyorsanız baştan başlatabilirler.

yakamoz

Öğrenci
24 kasımda açılan tüm araştırma görevlisi 50/d kadrolarında sözlü sınav olması gereliyor resmi gazetede o şekilde yayınlandı. 33a'ya geçiş elbetteki olacaktır ama kritere mi bağlanılır bilinmez şimdiden. Kendi belirleyecekleri alanda okumuyorsanız baştan başlatabilirler.

Nazmi hocam ben de lisansüstü meselesini soracaktım. Baştan başlatma yetkileri var mı sizce 4. maddeye göre ? :/

A

Akademik Forum

Guest
araştırma görevlisi alım şartı 4 ve 5. madde ne diyor?

merhaba,
ben doktoramı beslenme ve diyetetik anabilim dalında yapıyorum ancak yüksek lisansta 4 farklı anabilim dalı vardı diyetetik'te yapmıştım.
ben 4 ve 5. maddeye çok takıldım. araştırıp öğrenebilen varsa çok sevinirim.
besinci maddede bence cümle düşüklüğü var.

-İlanda belirtilen ana bilim dalında eğitimlerini sürdürmekle birlikte Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlarda eğitim almayanlar lisansüstü eğitime yeniden başlamak durumundadır.

birincisi ilanda anabilim dalı belirtilmemiş diyetetik ya da toplum beslenmesi denmemiş "ilgili alanda" yazıyor sadece , ikincisi diyelim ki başka bölümde yapmayı istemiyor (veterinerlik gıda müh vs)
ilanda belirtilen anabilim dalında eğitimlerini sürdürenler eğitimlerine devam edecek olup... diye devam etmeli cümle. birlikte demiş yani yapan da yapmayan da yeniden başlayacak anlamına gelmiyor mu?
Yökü aradım ve atandıktan sonra ortaya cıkacak o maddenin içeriği dendi :nonchalance: ama nasıl olur dediğimde personel şubeye yönlendirdi ve tabii ki orası da açmıyor telefonu asla. ben devlet memuruyum ve muvafakatname vermeyen bir kurumda çalışıyorum istifa edeceğim ve sonra diyecekler ki bizim diyetetik değil de toplum beslenmesi anabilim dalında araş gör. e ihtiyacımız var yüksek lisansa yeniden başla. ben tezli yüksek lisans yapmışım böyle bir hakları var mı ? net belirtecekler ki ona göre tercihimi yapayım. ucunda memuriyetimin yanması varken özellikle.

siz ne anladınız bu maddelerden soran araştıran oldu mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam ben de lisansüstü meselesini soracaktım. Baştan başlatma yetkileri var mı sizce 4. maddeye göre ? :/
Zamanında neler gördük :) herşeye yetki bulunur bir YÖK kararına bakar, ÖYP'de özellikle olmaz demiyoruz artık olabilecek en kötüsünü aklımıza getirip olanlarla polyanacılık oynuyoruz ;)

Saiyaara

Öğrenci
hocam aralık alımlarında da bu şekilde ilanlar vardı. ben de bunlardan biri olan rize bilişim sistemlerine yerleştim. bize malesef alan aynı bile olsa yökün belirlediği üniversitelerden değilse baştan başlayacağımız söylendi.

Surveillance

Öğrenci
Hem 50/d yani güvencesi olmayan kadrolar açıyorlar, hem bir de üstüne alınan lisansüstü eğitimi saymama ihtimalleri var. Böyle bir şey olabilir mi? Tamam güvenceyle alınacaksak belki buna katlanılabilir ama güvence olmamasına rağmen bunun yapılması resmen bizimle dalga geçmek.

A

Akademik Forum

Guest
hocam aralık alımlarında da bu şekilde ilanlar vardı. ben de bunlardan biri olan rize bilişim sistemlerine yerleştim. bize malesef alan aynı bile olsa yökün belirlediği üniversitelerden değilse baştan başlayacağımız söylendi.

YÖKün belirlediği üniversiteler neler neden biz bunu bilmiyoruz? Hacettepe onlardan biri mi mesela sağlıkta hacettepe bile kabul edilmeyecekse ki benim bölümümün ilk açıldığı üniversite ve en üstteki üniversite hacettepe iken hangisi edilecek? Anlamıyorum yökün belirleyeceği üniversitelerden kasıt nedir? mesela ben ankara üniye başvuru yapıyorum. oranın araştırma görevlisi olmamam ihtimalim var mı doktoram bitene kadar?

teşekkür ederim bilen varsa yazarsa sevinirim