Bu belirsizlikler beni çok yoruyor yardımcı olabilir misiniz?

Efsun.

Öğrenci
50/d li araştırma görevlisiyim.
Ocak ayına kadar yükseklisansım bitmezse görevimle ilişiğim kesilecek.
bu yüzden bu yaz tezime çok odaklanmam gerekiyor.
Tez danışmanım ise beni sıkıştırıyor ki temmuz ayında savunmamı yapayım ağustosta doktora başvurularına başvurayım diye. Fakat 1 ayda ben bu tezi bitirebilecek gibi durmuyorum.
tezimi mesela eylülde ekimde bitirmiş olsam ve doktoraya başlayamasam, bir sorun olur mu kadrom açısından?

A

Akademik Forum

Guest
Yl mezuniyetiniz olduktan sonra öğrencilikten dustugunuz icin de araştırma gorevlisi kadronuz düşer. Zaten eylülde bitmesi de zor ya yıl sonu ya da donem arasında biter genelde.

Efsun.

Öğrenci
Yl mezuniyetiniz olduktan sonra öğrencilikten dustugunuz icin de araştırma gorevlisi kadronuz düşer. Zaten eylülde bitmesi de zor ya yıl sonu ya da donem arasında biter genelde.

İyi de ekimde okul biterse açıkta başvuru yokken nasıl devam edebilirim eğitime? Bizde dönem ortasında da bitiriliyor. Yazın da bitiriliyor. Hiç zaman sıkıntısı yok.

kuramci

Araştırma Görevlisi
1 dönem üniversiteler müsade ediyor diye biliyorum. Ara dönemde başvurup şubatta başlayın siz de.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Siz öncelikli alanlarda mısınız yoksa normal 50/d mi? Öncelikli alanlar ise 1 yıl ek süre verilmedi mi, siz Ocak ayına kadar diyorsunuz.

fzt.y

Öğrenci
Hocam personel işleri daire başkanlığına sorup net bir cevap alabilirsiniz. Üniversiteler genelde 1 dönem müsade eder.