Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Bu problemlerin konusu nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Neyhu" data-source="post: 227430" data-attributes="member: 55500"><p>Arkadaşlar sınavdan <strong>80 ve üzeri almam şart</strong>, ama bu tarz problemleri yapamıyorum ben. Bildiğiniz çaba sarfediyorum, beynimi sanki 2'ye bölmem gerekiyor gibi hissediyor ve yoruluyorum. Çözemeyince de üzülüyorum. Sayısal-1 ve Sayısal-2 'de sayılar konularında problem yok.</p><p>Sayısal-1 ve Sayısal-2'den <strong>25'er ve üzeri net cıkartıyorum</strong> ama 30'u bulmuyor ikiside. Bana bir öneride bulunun ne olur? bu tarz soruları çözsem 30-35 olacak netler. <strong>Bu problemlerin konusu nedir? </strong></p><p></p><p>[CODE]Cemre, Tolga ve Zeynepin katıldığı bir ok atma</p><p>yarışmasının kuralları şöyledir:</p><p> Her bir yarışmacı, dört farklı mesafenin her</p><p>birinden 3 atış yapacaktır.</p><p> Hedefe isabet eden her atış için yarışmacılara</p><p>aşağıdaki puanlar verilecektir.</p><p> Yarışmacılar aldıkları toplam puana göre</p><p>sıralanacaktır.</p><p>Toplamda 205 puan alan Cemre; 20 metre atışlarının</p><p>hepsini, 100 metre atışlarının ise yalnızca 1 tanesini</p><p>isabet ettirmiştir.</p><p></p><p></p><p>Buna göre, Cemre 30 ve 50 metreden toplamda kaç</p><p>atış isabet ettirmiştir?</p><p>A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2[/CODE]</p><p></p><p></p><p>[CODE]Bir kova; 5 dakikada a litre su akıtan bir muslukla </p><p>4 dakikada, a dakikada 5 litre su akıtan başka bir</p><p>muslukla ise 16 dakikada dolmaktadır.</p><p>Buna göre, kova kaç litre su almaktadır?</p><p>A) 4 B) 5 C) 6 D) 8 E) 9[/CODE]</p><p></p><p></p><p>[CODE]Bir kova; 5 dakikada a litre su akıtan bir muslukla </p><p>4 dakikada, a dakikada 5 litre su akıtan başka bir</p><p>muslukla ise 16 dakikada dolmaktadır.</p><p>Buna göre, kova kaç litre su almaktadır?</p><p>A) 4 B) 5 C) 6 D) 8 E) 9[/CODE]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Neyhu, post: 227430, member: 55500"] Arkadaşlar sınavdan [B]80 ve üzeri almam şart[/B], ama bu tarz problemleri yapamıyorum ben. Bildiğiniz çaba sarfediyorum, beynimi sanki 2'ye bölmem gerekiyor gibi hissediyor ve yoruluyorum. Çözemeyince de üzülüyorum. Sayısal-1 ve Sayısal-2 'de sayılar konularında problem yok. Sayısal-1 ve Sayısal-2'den [B]25'er ve üzeri net cıkartıyorum[/B] ama 30'u bulmuyor ikiside. Bana bir öneride bulunun ne olur? bu tarz soruları çözsem 30-35 olacak netler. [B]Bu problemlerin konusu nedir? [/B] [CODE]Cemre, Tolga ve Zeynepin katıldığı bir ok atma yarışmasının kuralları şöyledir: Her bir yarışmacı, dört farklı mesafenin her birinden 3 atış yapacaktır. Hedefe isabet eden her atış için yarışmacılara aşağıdaki puanlar verilecektir. Yarışmacılar aldıkları toplam puana göre sıralanacaktır. Toplamda 205 puan alan Cemre; 20 metre atışlarının hepsini, 100 metre atışlarının ise yalnızca 1 tanesini isabet ettirmiştir. Buna göre, Cemre 30 ve 50 metreden toplamda kaç atış isabet ettirmiştir? A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2[/CODE] [CODE]Bir kova; 5 dakikada a litre su akıtan bir muslukla 4 dakikada, a dakikada 5 litre su akıtan başka bir muslukla ise 16 dakikada dolmaktadır. Buna göre, kova kaç litre su almaktadır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 8 E) 9[/CODE] [CODE]Bir kova; 5 dakikada a litre su akıtan bir muslukla 4 dakikada, a dakikada 5 litre su akıtan başka bir muslukla ise 16 dakikada dolmaktadır. Buna göre, kova kaç litre su almaktadır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 8 E) 9[/CODE] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Bu problemlerin konusu nedir?