Bundan Sonra açılacak tüm Araştırma Görevlisi İlanları

Turkboy

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bundan sonra açılacak tüm araştırma görevlisi alımlarında yüksek lisans yapma şartı ya da yapmış olma şartı ortadan kalkıyor mu?

Bugün açilan kadrolarin hepsinde yüksek lisans bitirmiş olsaniz bile önemli değil yök'ün belirlediği bir üniversitede yökün belirlediği bi alanda yapacaksınız şartı var. Sorularım şunlar.

1. Boşuna mı yüksek yapiyoruz? Alimlarda bi degeri yok bitirince de taninmayacaksa?
2. Yarin açilan ve bundan sonra açilacak ilanlarda da yüksek yapma şarti kaldirilmiş mi olcak artik yeni prosedür bu mu?
3. Dayak nasıl atılır?
4. Yarın kaydimi sildireyim mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar merhaba,

Bundan sonra açılacak tüm araştırma görevlisi alımlarında yüksek lisans yapma şartı ya da yapmış olma şartı ortadan kalkıyor mu?

Bugün açilan kadrolarin hepsinde yüksek lisans bitirmiş olsaniz bile önemli değil yök'ün belirlediği bir üniversitede yökün belirlediği bi alanda yapacaksınız şartı var. Sorularım şunlar.

1. Boşuna mı yüksek yapiyoruz? Alimlarda bi degeri yok bitirince de taninmayacaksa?
2. Yarin açilan ve bundan sonra açilacak ilanlarda da yüksek yapma şarti kaldirilmiş mi olcak artik yeni prosedür bu mu?
3. Dayak nasıl atılır?
4. Yarın kaydimi sildireyim mi?

Hayır hocam sadece İhtisaslaştırılmış ÖYP'de mevcut bu dedikleriniz. Bu yıl için 1000 kişi ayrıldı seneye de belki bir o kadar olur. Diğer ilanlar normal çıkıcak.

[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam peki bu zamana kadar yaptığımız yüksek lisansın yok sayılacağına dair bilgiyi nereden edindiniz acaba bu 900 kişilik alımlarda ?
Bununla ilgili herhangi bir yök duyurusu yok.
Ben böyle bir duyuruyu da şu şekilde yorumladım. YÖK'ün öypli araştırma görevlilerinden memnun olmayan üniversitelerin taleplerine cevap vermek amacıyla mevcut düzende kendi araştırma görevlisini seçme özgürlüğünü verdiğini düşünüyorum. Bu bağlamda yüksek lisansı üniversitenin talep ettiği alanlarda ve görevlendirme yaptığı üniversitelerde yapmamızı isteyeceğini ve bu insiyatifin üniversitede olduğu kararındayım.

Verilmiş emekler boşa mı gidecek? Adamlar kalifiye eleman arıyorlarsa kaliteli üniversitelerde yüksek lisansa kabul edilmiş kişilerin yüksek lisansı boşa mı gidecek? Bence sadece 50/d'li öyplileri egale etmek için konulan bir şart... Dışarıdan yüksek lisansına devam eden ve alanında en iyi üniversitede yapan birinin yüksek lisansını iptal etmek çok saçma geliyor. Örnek veriyorum ben fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında yüksek lisans yapıyorum. Şuan açılan ilanlara baktığımda üniversitelerin %80'inin Hacettepe üniversitesinde yüksek lisansa göndereceğini düşünüyorum. E zaten orada yüksek yaptığıma göre neden aynı yerde iki defa 0 dan yüksek lisansa başlamam gerektiğini anlayamıyorum.

Das Mensch

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam peki bu zamana kadar yaptığımız yüksek lisansın yok sayılacağına dair bilgiyi nereden edindiniz acaba bu 900 kişilik alımlarda ?
Bununla ilgili herhangi bir yök duyurusu yok.
Ben böyle bir duyuruyu da şu şekilde yorumladım. YÖK'ün öypli araştırma görevlilerinden memnun olmayan üniversitelerin taleplerine cevap vermek amacıyla mevcut düzende kendi araştırma görevlisini seçme özgürlüğünü verdiğini düşünüyorum. Bu bağlamda yüksek lisansı üniversitenin talep ettiği alanlarda ve görevlendirme yaptığı üniversitelerde yapmamızı isteyeceğini ve bu insiyatifin üniversitede olduğu kararındayım.

Verilmiş emekler boşa mı gidecek? Adamlar kalifiye eleman arıyorlarsa kaliteli üniversitelerde yüksek lisansa kabul edilmiş kişilerin yüksek lisansı boşa mı gidecek? Bence sadece 50/d'li öyplileri egale etmek için konulan bir şart... Dışarıdan yüksek lisansına devam eden ve alanında en iyi üniversitede yapan birinin yüksek lisansını iptal etmek çok saçma geliyor. Örnek veriyorum ben fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında yüksek lisans yapıyorum. Şuan açılan ilanlara baktığımda üniversitelerin %80'inin Hacettepe üniversitesinde yüksek lisansa göndereceğini düşünüyorum. E zaten orada yüksek yaptığıma göre neden aynı yerde iki defa 0 dan yüksek lisansa başlamam gerektiğini anlayamıyorum.

Yorumunuz ne yazik ki dogru degil. YOK'u ararsaniz size aynen soyle soyleniyor: kural boyle. isterse gonderileceginiz universiteden olsun yuksek lisansiniz. tekrar yapmak zorundasiniz.

A

Akademik Forum

Guest
mezuniyet notu

arkadaşlar bugünkü açılan kadrolara başvuruda ön değerlendirme aşamasında mezuniyet notu hesaba katılacak mı ?

Das Mensch

Öğrenci
evet bence de asiri sacma. ve erkek adaylar askerlik erteleyemez eger YL yaptilarsa. YOK'un dedigi, kazandiktan sonra egitim alacaginiz universite belirlenecek. OYP gorevlendirmesi gibi dusunebiliriz.

berhu

Öğrenci
arkadaşlar benim anlamadığım nokta şu ben bugün açılan kadrolardan birine yerleşirsem anabilim dalını onlar belirleyecek ben bu durumda istemediğim bir alana atanırsam istifa edebilir miyim ? ve istifa durumunda bir yaptırım olur mu ?

A

Akademik Forum

Guest
Bence ayrıca bir de şu husus var... mesela siz hacettepede YL yapıyorsunuz, kadroya girdiniz ve tekrar yüksek yapmanızı istiyor, mesela henüz tez vermediniz ve atandığınız kadroda aynı alana denk geldiniz diyelim... siz enstitüye YL için tekrar giriş yapıp, daha önce almış olduğunuz dersleri intibak yaptırıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz... biliyorum saçma geliyor kulağa ama intibak diye bir hakkı var öğrencinin... ha ne olur? tez başlığını belki değiştirip sizden istenen alanda çalışabilirsiniz... ya da mesela ben YL yaptım, şuan doktoradayım, atandım, bence ben bile o noktada intibak isteyebilirim tekrar kayıt yaptırdığım yüksek lisansa...

benim fikrim ve yorumum bu şekilde... uygulama en baştan yanlış bence... üstelik öyp 33/a ile başladı yoluna sonra 50/d ye çevrildi, bu saçma kadrolar yine 33/a dan açılıyor... sonrasında daha farklı bir değişiklik yapılmayacağı ne malum? çok garip şeyler oluyor çok saçma sapan uygulamalar... bir sorunu çözmeye çalışıyorlar tamam anladık, ama çözüm için koca bir kaos yaratıyorlar... en son ihtimal neyse kalkıp onu yürürlüğe koyuyorlar... hani bunu yapan kişiler de tamamen akademik birikime sahip insanlar, nasıl bir bilimsel çözüm yöntemi izliyorlar ben anlam veremiyorum.. çok post-modern tavırlar, yeni nesil bilim düsturu, tamamen experimental...

H

Hakan 707

Guest
Madem yeni alımlara da 33/a'yı verecektiniz, eski ÖYP'lilerden ne istediniz? Bu ülkeden adalet beklemek neden bu kadar zor?
İlk fırsatta yurt dışına gidip çalışmalara orada devam edip bir daha asla geri gelmemeyi istemem bile kimse beni nankörlükle suçlayamaz, suçlayamamalı.

A

Akademik Forum

Guest
saçmalık

Yapılmış ya da yapılmakta olan lisansüstü eğitimlerin dikkate alınmayacak olması çok saçma geliyor gerçekten. Bu konuda YÖK'ü arayan oldu mu acaba?