Bursum kesilir mi?

Huseyin17

Öğrenci
Ben su an ıspartada yüksek lisan yapıyorum ve tez dönemindeyim.
Eylul ayında tez dönemine geçtim ve tezimi seçtim onaylandı.
Subat ayında tez dersini tekrar seçmek gerekiyormus ama ben bilmediğim için seçemedim.
öğrenci bilgi sayfama girdiğimde 28.02.2016 ayrılma tarihi olarak gözüküyor. Enstitüye sordugumda bu dönemlik öğrencilikten cıktıgımı soyledi.
Acaba bursum kesilir mi............. Mart 10 unda bursum yatmıstı nisan 10 unda yatar mı acaba

Son düzenleme:

fecri_ati

Öğrenci
Ben su an ıspartada yüksek lisan yapıyorum ve tez dönemindeyim.
Eylul ayında tez dönemine geçtim ve tezimi seçtim onaylandı.
Subat ayında tez dersini tekrar seçmek gerekiyormus ama ben bilmediğim için seçemedim.
öğrenci bilgi sayfama girdiğimde 28.02.2016 ayrılma tarihi olarak gözüküyor. Enstitüye sordugumda bu dönemlik öğrencilikten cıktıgımı soyledi.
Acaba bursum kesilir mi............. Mart 10 unda bursum yatmıstı nisan 10 unda yatar mı acaba

Kesinlikle kesilmesi lazım ama enstitü kyk ya sizin öğrenci olmadığınıza dair yazı göndermesi lazım.

Eğer yatmaya devam ederse haksız para almış olursunuz ve bu durum ileride farkedilirse kyk ya borçlu olursunuz.

Huseyin17

Öğrenci
bursum giderse cok zor duruma düşecem.Zaten burs 10 ocak 2016 da cıktı 3 aydır alıyorum. Hiç çıkar yolu yokmu bildiğininiz gerekli mercilere durumu anlatsam duzelmez mi. Eylül ayında tekrar tez dersini seçsem bursum ödenmeye devam eder mi. cunku burs bitiş tarihi haziran 2017 olarak gözukuyor

fecri_ati

Öğrenci
bursum giderse cok zor duruma düşecem.Zaten burs 10 ocak 2016 da cıktı 3 aydır alıyorum. Hiç çıkar yolu yokmu bildiğininiz gerekli mercilere durumu anlatsam duzelmez mi. Eylül ayında tekrar tez dersini seçsem bursum ödenmeye devam eder mi. cunku burs bitiş tarihi haziran 2017 olarak gözukuyor

Hocam dediğim gibi, yatmaya devam edebilir kimse farketmezse fakat ola ki bir gün farkedildi. O zaman borçlu çıkabilirsiniz. Hiç kimse farketmeyebilir de.

Normal şartlar altında bu durum farkedildiği anda bursunuz kesilir. Kimseye açıklayamazsınız hiç bir hak talep edemezsiniz. Sonuçta zamanında kayıt yaptırmayıp öğrenci statüsünü kaybetmişsiniz bu dönem için.

göçmen kuş

Öğrenci
hocam sizin için bir araştırma yaptım hemen bu ay kesilmese bile maalesef bursunuz kesiliyor sanırım.hakkınızda hayırlısı bir kapı kapanır bir kapı açılır kendinizi üzmeyin