Cari alımda yüksek lisans şartı

deniz07

Öğrenci
Arkadaşlar cari ilan da şu sekilde bir ibare var

yüksek lisans yapmış olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 yıl deneyimli olmak.

Hem yüksek lisans hemde iki yıl tecrübe mi istiyor ? Sadece yüksek lisans diploması 2 yıl tecrübe yerini tutmuyor mu ?

- - - Güncellendi - - -

Bilen hocalarımız varsa lütfen cevap bekliyorum

Son düzenleme:

pepsiadam

Öğrenci
yüksek lisans yapmış olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 yıl deneyimli olmak.

şeklinde bir ilansa orada "ve" yazdığı için hem Yüksek Lisans diplomanızı, hem de 2 yıllık deneyiminizi kanıtlayabilecek nitelikte belge, evrak, dosya vs. isteyeceklerdir.

deniz07

Öğrenci
Cevap için teşekkür ederim hocam. Yüksek lisansın 2 yıllık deneyime eşit olduğunu biliyorum bazı ilanlarda . Iki yıllık deneyim istiyor. Veya Yüksek lisans ibaresi olmuyor sadece yazan 2 yıllık deneyim yüksek lisansi bitirince bu şartı yerine getirmiş sayılıyor muyuz ?

pepsiadam

Öğrenci
Hocam bence neyin ne anlama geldiğini, o ilanı veren kurumdaki yetkililerden birine danışsanız çok daha temiz bilgi alabilirsiniz.

Hele ki cari ilandan bahsediyoruz. "Biz ilana bunu yazarken aslında şunu kastetmiştik" bile diyebilirler...

Ben Yüksek Lisansı, 2 yıllık deneyime eşdeğer tutmam ve başvurmam o kadroya. Ama sonuçlar ilan edildiğinde bir bakarım ki elemanın deneyimi olmamasına rağmen atanan olarak listede adı var.

Sonra vur kafanı dağlara taşlara...

- - - Güncellendi - - -

Bu eşdeğer olayıyla ilgili olarak da şunu biliyorum:

YÖK'ün ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKi Madde 7-(4) a)da diyor ki;

Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak,

Burada Yüksek Lisansı 10 yıl tecrübeye eşdeğer saymış.

deniz07

Öğrenci
Hocam çok haklısınız en iyisi kurumla irtibata geçip net bir bilgi almak . Yolladığınız yönetmelikte de on yıl tecrübe den sayıldığı gözüküyor en iyisi arayip sormak .
Tekrar çok teşekkür ediyorum hocam bilgiler için