Cari İlan Başvuru Tarihi ve ALES Geçerlilik Süresi

didierdrogba

Öğrenci
merhaba arkadaslar 2012sonbahar alesin aciklanma tarihi 7aralik bu zamana kadar kullanabiliyoruz diye biliyorum ama ilanin cikis tarihini mi baz alicaz yoksa son basvuru tarihimi yani son.basvuru tarihi 8aralik olan bir ilana basvurabilirmiyim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba arkadaslar 2012sonbahar alesin aciklanma tarihi 7aralik bu zamana kadar kullanabiliyoruz diye biliyorum ama ilanin cikis tarihini mi baz alicaz yoksa son basvuru tarihimi yani son.basvuru tarihi 8aralik olan bir ilana basvurabilirmiyim
İlan açıldığı gün itibari ile ALES puanınız geçerli ise başvuru yapabilirsiniz.

erdalcelik

Öğrenci
Nazmi hocam 07.12.2012 de açıklandı sınav ales. Ilan başvuru tarihi 01.12.2015- 15.12.2015 arası. Benim ales puanım geçerli olur mu ayın 7 sinden sonra başvuruya gidersem? Merakla cevabınızı bekliyorum teşekürler şimdiden.

erdalcelik

Öğrenci
Hocan ben fakültenin personel islerini aradım. Başvurular bittikten sonra ondegerlendirme yapılır. Ön değerlendirmenin yapılacağı tarihi baz alırız dedi. Her üniversitede farklılık gosteriyor olabilir mi? Karar à nerden ulaşabiliriz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocan ben fakültenin personel islerini aradım. Başvurular bittikten sonra ondegerlendirme yapılır. Ön değerlendirmenin yapılacağı tarihi baz alırız dedi. Her üniversitede farklılık gosteriyor olabilir mi? Karar à nerden ulaşabiliriz?

İlanın verildiği tarih itibari ile ALES geçerliliği varsa başvurabilmeniz lazım bununla ilgili bir karar yok ancak uygulama bu şekildedir eğer sizi eliyorlarsa bir an önce YÖK'e dilekçe ile başvurun ve bu arada kesinlikle belgelerinizi gönderin.

Bakınız örnek: KMÜ Online Başvuru Sistemi 1.0 "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavının (ALES) sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olup sınav sonucunun kabul edilebilmesi için, ilan tarihi itibariyle 3 yılı doldurmamış olması gerekir."

A

Akademik Forum

Guest
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam yukarıda ALES puanının ilan sürecinde süresi dolmasıyla alakalı olarak ilgili bi karar yok demişsiniz. Peki bu konu hakkında kesin bilgi alabileceğimiz bir mercii var mıdır acaba? Varsa izlememiz gereken yol nedir izah edebilir misiniz?

hakmakine

Öğrenci
İlanın verildiği tarih itibari ile ALES geçerliliği varsa başvurabilmeniz lazım bununla ilgili bir karar yok ancak uygulama bu şekildedir eğer sizi eliyorlarsa bir an önce YÖK'e dilekçe ile başvurun ve bu arada kesinlikle belgelerinizi gönderin.

Bakınız örnek: KMÜ Online Başvuru Sistemi 1.0 "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavının (ALES) sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olup sınav sonucunun kabul edilebilmesi için, ilan tarihi itibariyle 3 yılı doldurmamış olması gerekir."

Peki [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam, konu hakkında kesin bilgiyi hangi merciiden ne şekilde edinebiliriz acaba?

A

Akademik Forum

Guest
ÖSYM nin ilan ettiği üzere "ALES puanı geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerlidir". 2014 Mayıs ALES geçerlilik süresi 20 Mayısta sona erecektir. 7 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ALES'in ise ÖSYM tarafından ilan edilen sonuç açıklanma tarihi 8 Haziran'dır. Bu arada kalan süre içinde, yani 20 Mayıs ve 8 Haziran içinde yapılacak olan yüksek lisans ve doktora başvurularını, akademik personel başvurularını geçerli bir ALES puanımız olmayacağından ötürü kaçıracağız. Bu mağduriyetimizin giderilmesini ve ÖSYM nin 7 Mayıs 2017 tarihinde yapmış olduğu ALES'i 8 Hazirandan önce bir tarihte açıklamasını istiyoruz. Daha önce yapılan sınavlar 12-13 gün ya da en fazla 17-18 gün içinde açıklanmıştır. Bu kez yapılan sınavın açıklanma süresi olarak 32 gün belirlenmiştir. Bu süre binlerce son sınıf öğrencisine mağduriyet yaşatacaktır. Saygılarımla.