Cârî Usûlle Yapılan Yerleştirmelerde 35. madde ile Görevlendirme Sorunsalı

faarisii

Öğrenci
Merhabalar, ben X şehrinde lisans eğitimimi yaptığım üniversitede yüksek lisans yapmaktayım. Y şehrinde yeni açılmış (fakülte) gelişmekte olan bir üniversiteye cari usulle enstitü kadrosuna atandım. ÖYP'de senet-kefil muhabbeti olduğu için cari usulü tercih etmiştim ancak sınavı kazandığım zaman beni 35. madde ile halen yüksek lisans yaptığım üniversiteye göndereceklerini ve bunun için taahhüt senedi imzalamam gerektiği söylendi. ne yapacağımı bilemedim. 3 aylık geçici bir görevlendirme aldım ve sonrasında da 35. madde ile görevlendirilmek istediğimi ifade eden dilekçeyi imzaladım. bir hafta önce taahhütname ve ilişik kesme dilekçesi gönderdiler ama taahhütnamedeki meblağ çok yüksek ve açıkçası imzalamak istemiyorum. şimdi, bu şekilde imzalamadan devam edersem ne kadar etik davranmış olurum? bu bir. bir de diyelim ki imzaladım ve görevlendirilmem yapıldı. başka bir üniversitede görevlendirilmişken istifa edebilir miyim? bu süreçte istifa etsem taahhütnamedeki miktarın hepsi mi yoksa aldığım aylık kadarı mı talep edilir benden? lütfen bilen bir arkadaş ya da hocam ayrıntılı cevaplandırsın. 35. madde rehberi vs hepsini okudum ama yine de benim durumum biraz farklı gibi duruyor?

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Merhabalar, ben X şehrinde lisans eğitimimi yaptığım üniversitede yüksek lisans yapmaktayım. Y şehrinde yeni açılmış (fakülte) gelişmekte olan bir üniversiteye cari usulle enstitü kadrosuna atandım. ÖYP'de senet-kefil muhabbeti olduğu için cari usulü tercih etmiştim ancak sınavı kazandığım zaman beni 35. madde ile halen yüksek lisans yaptığım üniversiteye göndereceklerini ve bunun için taahhüt senedi imzalamam gerektiği söylendi. ne yapacağımı bilemedim. 3 aylık geçici bir görevlendirme aldım ve sonrasında da 35. madde ile görevlendirilmek istediğimi ifade eden dilekçeyi imzaladım. bir hafta önce taahhütname ve ilişik kesme dilekçesi gönderdiler ama taahhütnamedeki meblağ çok yüksek ve açıkçası imzalamak istemiyorum. şimdi, bu şekilde imzalamadan devam edersem ne kadar etik davranmış olurum? bu bir. bir de diyelim ki imzaladım ve görevlendirilmem yapıldı. başka bir üniversitede görevlendirilmişken istifa edebilir miyim? bu süreçte istifa etsem taahhütnamedeki miktarın hepsi mi yoksa aldığım aylık kadarı mı talep edilir benden? lütfen bilen bir arkadaş ya da hocam ayrıntılı cevaplandırsın. 35. madde rehberi vs hepsini okudum ama yine de benim durumum biraz farklı gibi duruyor?

Hem maas alip hem de calismamak ne kadar etik o size kalmis ki buna okul izin vermez. Bunun icin imzalamak zorundasiniz. İstifa ederseniz yuklu bir senetle karsi karsiya kalirsiniz ki tum maaslarinizi ve bunun 1,5 katini ve tum yasal faizleriyle odemek zorunda kalirsiniz. Aslında pek farkiniz yok sizde 33a ile atandınız sizde 35 istemek zorundasiniz.

"OYP/2015-1 YL"

faarisii

Öğrenci
hocam ben onlara beni görevlendirsinler demiyorum ki illa. Geçici izinler versinler. Çalışmıyor değiliz yüksek lisans yapıyoruz. bana sorulmadı hiç bir şey. benim anlamadığım nokta bu. beni çağırıp bir oda verdiler de ben mi reddettim hayır. hadi görevlendirdin niye insanları senetle kefille uğraştırıyorsun bunu bir yasayla denetleyebilir YÖK her şeye karışıyor ya buna da karışsınlar. akademik faaliyet yürüten bir insan, başarısız olduğu takdirde 200 bin tlye yakın bir meblağ ödemek zorunda kalacaksa nasıl sağlıklı çalışabilir. asıl etik olmayan budur.

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
hocam ben onlara beni görevlendirsinler demiyorum ki illa. Geçici izinler versinler. Çalışmıyor değiliz yüksek lisans yapıyoruz. bana sorulmadı hiç bir şey. benim anlamadığım nokta bu. beni çağırıp bir oda verdiler de ben mi reddettim hayır. hadi görevlendirdin niye insanları senetle kefille uğraştırıyorsun bunu bir yasayla denetleyebilir YÖK her şeye karışıyor ya buna da karışsınlar. akademik faaliyet yürüten bir insan, başarısız olduğu takdirde 200 bin tlye yakın bir meblağ ödemek zorunda kalacaksa nasıl sağlıklı çalışabilir. asıl etik olmayan budur.

Gecici izinle bu isler yurumuyor zaten hocam bu genel bir sikinti. Sizden ayri oyplileri takip ederseniz sikintilari görebilirsiniz. 39da bunun icin vardi ama o bile surekli yenileme gerektirdiginden, kisa sureli oldugundan işlevsiz. Bilmiyorum iki yer arasindaki mesafeniz ne kadar ama bu konuda tum izin ve inisiyatif okulunuzdadir. Yok zaten su donem bir suru hak devri yapiyor universitelere. Okulunuzla iyi gecinin, gerçekten cok onemli. Zaten dediginiz meblağlar yuzunden onlarca acilmis dava su bu var. Nihayetinde oyp de kalkti, bunda 35.madde de bence etkili oldu. Vesselam tum kadro aktarim isleri universite nezdinde senetle yurur. Keske herkes sizin dediginiz gibi senetle uğrasmasa, risk almasa ve rahatca akademik calismasino yurutse..

"OYP/2015-1 YL"

horozigo

Araştırma Görevlisi
Hocam okul gelişmekte olduğu için muhtemelen 35. maddeyle sizi bağlamak istiyor. Çünkü zorunlu hizmet olmayınca başka kadro bulup ayrılan insanlar var.
Öyp'de 35. madde zorunluydu ancak cari alım olduğu için 35 veya 39 olması üniversitenin yetkisinde. Dekanla konuşmanızı öneririm.

aysegok1993

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.Cari usülle alınan bir arastirma görevlisi yuksek lisansının olduğu universiteye görevlendirme alabilir mi ?Ya da gidi s geliş (erzincan_ankara )yap diyebilirler mi?Bir de ilanda hangi tür kadro olduğu yazmıyor.