Merhabalar, ben X şehrinde lisans eğitimimi yaptığım üniversitede yüksek lisans yapmaktayım. Y şehrinde yeni açılmış (fakülte) gelişmekte olan bir üniversiteye cari usulle enstitü kadrosuna atandım. ÖYP'de senet-kefil muhabbeti olduğu için cari usulü tercih etmiştim ancak sınavı kazandığım zaman beni 35. madde ile halen yüksek lisans yaptığım üniversiteye göndereceklerini ve bunun için taahhüt senedi imzalamam gerektiği söylendi. ne yapacağımı bilemedim. 3 aylık geçici bir görevlendirme aldım ve sonrasında da 35. madde ile görevlendirilmek istediğimi ifade eden dilekçeyi imzaladım. bir hafta önce taahhütname ve ilişik kesme dilekçesi gönderdiler ama taahhütnamedeki meblağ çok yüksek ve açıkçası imzalamak istemiyorum. şimdi, bu şekilde imzalamadan devam edersem ne kadar etik davranmış olurum? bu bir. bir de diyelim ki imzaladım ve görevlendirilmem yapıldı. başka bir üniversitede görevlendirilmişken istifa edebilir miyim? bu süreçte istifa etsem taahhütnamedeki miktarın hepsi mi yoksa aldığım aylık kadarı mı talep edilir benden? lütfen bilen bir arkadaş ya da hocam ayrıntılı cevaplandırsın. 35. madde rehberi vs hepsini okudum ama yine de benim durumum biraz farklı gibi duruyor?