Celp Dönemleri ve İlişik Kesilme

waters

Öğrenci
Merhabalar. Okuldan atılma ve askere gitme arasındaki süreç konusunda bilgi almak istiyordum.

Örneğin yedek subaylar için ağustos celbinin sevk hazırlık işlem tarihleri 1-30 haziran olarak gözüküyor ve sizin diyelim ki bu süreç içerisinde ( örneğin 20 haziranda ) okulla ilişiğiniz kesildi. Bu durumda hemen kalan sürede şubeye gidip gerekli işlemleri tamamlayıp ağustos celbine katılmanız mı gerekiyor? Aksi durumda bakaya mı kalınmış olunur?

A

Akademik Forum

Guest
Bunu bende merak ediyorum ve kimse cevaplamiyor.. Tezsiz yuksek lisansta atilma geldi malum, simdi benim 3.donemin, okulun akademik takviminin bittigi 20 mayisa denk geliyor. Yani okul bana 20 mayista ilisigini kestik derse agustos celbine tabi olurum.. ama okula baslarken almis oldugum 1.5 sene tecilim surerse kasim celbine tabi olurum. Bu onemli. Yani okulun akademik takvimi 3.donem 20 haziranda bitseydi okul 20 hazirandami gonderiyor ilisigi kesildi diye yoksa daha onceden mi? 20 haziranda gonderiyor ise kasim celbine bizi atar ve boylece yazin bir kayit daa yapabiliriz. Gercekten cok onemli bir konu.