Cemaat Üniversitesinde Yükseklisans/Doktora yapmak iş hayatı için problem olur mu?

Edizbey

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum. Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Halen Ankara'da Tezsiz YL yapıyorum ama Ankara'da yerleşmedim çünkü işlerim gereği memleketten ayrılamıyorum. Bu yüzden de burada olan bir özel (vakıf) üniversitenin MBA bölümünde master eğitimime devam etmek istiyorum. Şartları inceledim gerek fiyat olsun gerekse ders programının uygun olmasından dolayı bu üniversiteye kaydolmayı düşünüyorum ama araştırmalarıma göre burası Fethullah Gülen Cemaatine ait bir vakıf üniversitesiymiş. Birden ürperdim ve aklıma bu site geldi arkadaşlar şimdi buraya kayıt yaptırırsam parasını peşin ödeyeceğim maalesef bu şehirde başka vakıf üniversitesi yok devlete ait üniversitenin kontenjanları sıkıntılı ama bu üniversitenin de cemaat üniversitesi olması beni korkutuyor. Mevcut iktidar malumunuz bu cemaati bir terör örgütü olarak değerlendiriyor benimse cemaatle uzaktan yakından alakam yok hayatım incelense cemaatle ilgili bir bağım çıkmaz ama bu üniversitede okumam bana iş yaşamında olumsuz etkiler yapar mı? Gerek Özel Sektör gerekse Kamuda bu üniversitelerde okuyanlara olumsuz gözle bakılır mı? yada cemaate bağlı bir üniversite olduğundan işe alımlarda tercih edilmeme sebebi olabilir mi? yoksa hiçbir zararı olmaz ve iş konusunda avantaj sağlar mı? tüm bu soruların cevabını merak ediyorum değerli, görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum. Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Halen Ankara'da Tezsiz YL yapıyorum ama Ankara'da yerleşmedim çünkü işlerim gereği memleketten ayrılamıyorum. Bu yüzden de burada olan bir özel (vakıf) üniversitenin MBA bölümünde master eğitimime devam etmek istiyorum. Şartları inceledim gerek fiyat olsun gerekse ders programının uygun olmasından dolayı bu üniversiteye kaydolmayı düşünüyorum ama araştırmalarıma göre burası Fethullah Gülen Cemaatine ait bir vakıf üniversitesiymiş. Birden ürperdim ve aklıma bu site geldi arkadaşlar şimdi buraya kayıt yaptırırsam parasını peşin ödeyeceğim maalesef bu şehirde başka vakıf üniversitesi yok devlete ait üniversitenin kontenjanları sıkıntılı ama bu üniversitenin de cemaat üniversitesi olması beni korkutuyor. Mevcut iktidar malumunuz bu cemaati bir terör örgütü olarak değerlendiriyor benimse cemaatle uzaktan yakından alakam yok hayatım incelense cemaatle ilgili bir bağım çıkmaz ama bu üniversitede okumam bana iş yaşamında olumsuz etkiler yapar mı? Gerek Özel Sektör gerekse Kamuda bu üniversitelerde okuyanlara olumsuz gözle bakılır mı? yada cemaate bağlı bir üniversite olduğundan işe alımlarda tercih edilmeme sebebi olabilir mi? yoksa hiçbir zararı olmaz ve iş konusunda avantaj sağlar mı? tüm bu soruların cevabını merak ediyorum değerli, görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam normalde etkilememesi lazım, bir sürü kişi farklı sebeplerle vakıf üniversitelerini tercih ediyor, her birinin gerekçesi farklı, ama vakıf olmasa bile özel sektörün üniversite seçimine dikkat ettiğini düşünüyorum, ben şahsen öncelikle üniversitenin kalitesine, öğrenciye sunduğu imkanlara, yani öğrenciye ne kattığına bakılmalı diye düşünüyorum, parayla diploma veren basit bir üniversite ise vakit kaybetmeyin derim, tercih sizin.

ran

Doçent
Cevabı siz de biliyorsunuz. Buraya konu açarak bir umut farklı yorum bekliyorsunuz ama ne yazık ki size "umut" vereceklerden biri ben değilim. Keşke böyle bir ayrışma olmasa, sadece kişinin aldığı eğitime, kişinin birikimlerine bakılsa... Ama günümüzde bu mümkün değil.

EserKUTAY

Öğrenci
Sorun olmaz, olmamalıdır da. O Üniversitelere yasal izni YÖK veriyor ve kanunla kuruluyor yani diğer üniversitelerin yararlandığı tüm haklardan o üniversitelerde yararlanabilir. Bugün Gülen Hareketine yakın okullarda ve üniversitelerde binlerce öğrenci okuyor bu öğrencilerin hepsi cemaatçi değil büyük çoğunluğu dışarıdan kaydolan veya bu okulları burslu kazanan öğrenciler. Sıkıntı olmaz, zaten özel sektörde sıkıntı olacağını sanmam özel sektör sizin diplomanıza ve okuduğunuz bölüme bakar. MBA değerli bir bölümdür. Devlet memurluğu içinde sorun olmaz kimsenin alnında cemaatten diye yazmaz düz memurluklar için sorun olmaz ama mülakat gerektiren devlet sınavlarında belki sorun yaşayabilirsiniz.

İşin özeti şu: Devletin yada İktidarın mücadelesi orada okuyan öğrencilerle değil Paralel yapı dedikleri cemaatin başındakilerle yani o okullarda okuyanların hakları kısıtlanmaz, dert etmeyin sorun olmaz.

NonDamaged

Öğrenci
İlk etapta sorun olmasa bile atandığınız takdirde en basit mobbing sebebi bile olabilir. Artık kurumlarda insan fişlemek çok kolay. Cuma günü camiye gitmediği için komünist olarak fişlenen inançlı insanlar var.

iyi düşünün ve gelecekteki sorumlulukları göze alın bence.

Y

Yabancı 1'i

Guest
Lisans eğitimini devlet üniversitesinde yapmışsanız pek sorun olmaz. Yükseklisans için hiç sorun olmaz çünkü bu okulu işim gereği tercih ettim dersiniz zaten bahsedilen cemaatten olmadığınız anlaşılır. Bu okullarda okuyan öğrencilere sorun çıkarılmaz. Özelde hiç sorun olmaz bilakis MBA yapmanız iş hayatınız açısından olumlu olur.

trtr38

Öğrenci
Malesef ülkemizde insanlar yaptıkları her hareket ve daha da kötüsü okudukları kitaptalardan dahi O'cu veya Bu'cu damgasını yiyebiliyorlar.
Ve genelde çoğumuz medya ya da kulaktan duyma bir çok safsataya inanıyoruz. Bir yukardaki kardeşimizin dediği doğru ya da yanlış olabilir. Doğru ise sıkıntı yok. Şayet bu olayı görmemiş ise ve bu olay doğru değil ise o kadar kişinin hakkını almaya ve sindirmeye mecburdur.
Sizin olayiniza gelirsek eğer, okulun dahi öylesi böylesi olmaz. Korkunuz özgüveninizi zedeler. Sağlıcakla...

A

Akademik Forum

Guest
Yatay geçiş yaparsınız devlet üniversitesine. Yatay yapmasanız bile diplomanız da cemaat üniversitesi diye yazmaz. İşletme alanında yükseklisans yapmak her zaman iyidir Tezsiz olsa bile her konuda avantaj sağlar. Söylediğim gibi Yatay Geçiş diye bir durum var.

Edizbey

Öğrenci
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, Hakkımda hayırlısı olsun demekten başka bir şey bulamıyorum. En iyi kararı vermeye çalışacağım İnşallah herhangi bir sorun çıkmaz. Bu arada yatay geçiş mümkünse düşünebilirim. Hayırlısı olsun.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Hocam;

a) Memuriyete atansanız zaten belli bir zümreden değilseniz yükselmek kolay değil.

b) Yine memurluk için mülakat olursa (A grubu) zaten hiçbir bağınız yoksa elenirsiniz, genellikle.

c) Özel sektörle arasında bir bağ kuramadım.

d) Ben bir dönem bunların kurumlarında öğretmenlik yaptım, şu an bir dekanla telefonlaşıyoruz kadro tahsis etmeyi düşünüyormuş. Rektörle de sohbet ettik, bir sorun çıkmadı. Bu arada; bırakın cemaati, ateistim.

e) İşin ucunda eğitim var. ve inanıyorum ki bu ülkede hükümetten de olsa vicdanlı insanlar var. Durumunuzu izah edersiniz, bir sorun çıkmaz.

f) Başarılar.