Ciddi derecede panik atak yaşıyorum. Tez sunumum var, muaf olabilir miyim?

akademik_soru

Öğrenci
Merhaba, ciddi derecede heyecan ve buna bağlı olarak panik atak yaşamaktayım. İstanbul'da bir üniversitede yüksek lisans tez sunumum var. Provalarımı yaparken bile çok ciddi bir şekilde panik oluyorum. Buna istinaden de sunumu evde bile yapamıyorum, diksiyon bozukluğu yaşıyorum. Hastaneden alınan bir rapor ile (panik atak olduğuma dair), tez savunmasından muaf olabilir miyim?
Teşekkür ederim.

mahmut.tas90

Öğrenci
Merhaba,

Gecmis olsun, Tezi savunmak; en az tezi yazmak veya iceriginde bulunan calismalari gerceklestirmek kadar tezli yuksek lisans surecinin parcasidir. Tezinizi juri onunde basarili bir sekilde savunmadan tezli yuksek lisans programindan mezun olamazsiniz, olmamalisiniz da zaten. Eger durum bu denli ciddiyse doktorunuza savunma sinaviniz oldugundan bahsedin, o size cesitli yontemler ve/veya ilaclar tavsiye edebilir, hic bir sekilde savunma yapmak istemiyorsaniz, bazi Enstituler belli kosullari sagladiginizda tezsiz yuksek lisans mezuniyet hakki taniyor, bu durumda tez hazirlama ve sunum sureclerinden muaf oluyorsunuz, bu secenegi degerlendirebilirsiniz.

Basarilar dilerim