Çıkan Af ile Birlikte Aynı anda hem Yüksek Lisans hem Doktora Programına Kayıtlı Olmak Hakkında

nex

Öğrenci
Merhabalar

Foruma genel olarak göz attığımda bu konu ile ilgili bir başlık göremedim. Kısaca hikayemi anlatmak istiyorum. 2012'de bir yüksek lisans programına kaydoldum. Ancak işler yolunda gitmedi. Aynı anda 2014 yılında başka bir yüksek lisans programına kaydoldum. (O esnada aynı anda iki farklı yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak yasak değildi) Bu esnada hangisini bitireceğim bilemiyordum ikisine de devam ettim ve 2012'de kaydolduğum yüksek lisans'tan 2016 yılında mezun oldum. 2014 yılında kaydolduğum yüksek lisansın da ders dönemi bitti. 2016 yılında doktora programına kaydolurken, 2014 yılında kaydolduğum ve ders dönemi biten yüksek lisans programından kaydımı sildirmem gerekti. (Aynı anda iki yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak yasaklandığı için) Şimdi af çıktı. Ve ben elbette bir süre emek verdiğim ikinci yüksek lisans programı için de bir yüksek lisans tezi yazmak ve mezun olmak niyetindeyim. Doktora programında ise tez dönemine geçtim.
Sorularım şunlar;
1) Aynı anda iki yükseköğretim programına kayıtlı olamama durumu; af çıktıktan sonra nasıl bir hal aldı? Bunun için ek bir uygulama söz konusu mu?
2) Diyelim ki af çıktığı için yüksek lisans kaydımı tazeleyebileceğim, doktora tezi yazıp mezun olduktan sonra yüksek lisans tezi yazıp mezun olmam gibi bir durum söz konusu mu? (Çünkü şu an nerede okuduğumu bilmediğim bir yerden edindiğim bilgiye göre kayıt yapılıyormuş ama halihazırda kaydolunan yerdeki mezuniyetin ardından afla döndüğümüz yerden mezun olmamıza izin veriliyormuş - kesin bilgi de değil elbette)

Keşke yardımcı olabilseniz çünkü bu aralar bu sorular kafamı fazlasıyla kurcalıyor. Ve zamanım baya azaldı.