Danışman Hoca ve Tez Önerisi Değişikliği.....

mehmedcoban

Öğrenci
Bahsedeceğim sorunumla ilgilenecek, yol gösterecek, akıl verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

arkadaşlar,
ben yüksek lisans ders dönemini bitirdim. 2016 haziranında da tez önerimi hazırlayıp danışmanıma yolladım. bana sorun olmadığını söyledi.
ilerleyen zamanda danışman hoca görevden uzaklaştırıldı (sebebini tahmin ediyorsunuzdur.) hala yeni bir danışman atanmadı

neyse uzatmadan .... gecen gun izlenecek yol için enstitüden başka bi hocamı telefonla aradım (ünvanlar o kadar hızlı değişiyor ki görüştüğüm hoca şimdi bölüm başkanımı ens. müdürümü bilemiyorum, bilsem de ya değişiyor ya ben unutuyorum :)

konuya dönelim....telefon görüşmesinde bana yeni bir danışmanın atanacağı ve bu atamadan sonra daha önce verdiğim önerinin gecersiz sayılacağını ve yeni bir konu belirleyip yeni bir öneri yazmam gerektiği söylendi.

imdi! lütfen biri bana daha önce hazırlamış olduğum önerinin neden değişmesi gerektiğini neden yeni bir konu bulmak zorunda olduğumu açıklayıp psikolojimi düzeltsin. çok büyük hayra girer.. walla

pepsiadam

Öğrenci
Uzmanlık alanlarıyla ilgili bir durum olabilir. Daha önce hazırladığınız tez önerisindeki konu, eski danışmanınızın uzmanlık alanındadır mesela. Danışman değiştirilince o konuda size danışmanlık yapabilecek uzmanlıkta bir hoca olmadığı varsayılarak tez konusunu değiştirmenizi istemişlerdir.

Bu konuyu çalışabileceğiniz bir hoca var mıdır bölümünüzde? En azından onun bir fikrini alarak konuyu revize edip yeni bir öneri sunabilirsiniz..

S

S. Irmak

Guest
Çok da problem olmayabilir. Tezin ismini değiştirin, tez önerisini farklı cümlelerle tekrar yazıp enstitüye müracaat edin. Örneğin YÖK'ün tez sisteminde "Anadolu ağızlarında ... adları" ve "Derleme Sözlüğü'nde ... adları" şeklinde aynı konunun iki kere çalışıldığı tezler var. Bunun gibi Kıvamî'nin Fetihnamesi de iki defa tez yapılmış. Aynı konu farklı adlarla iki defa tez olarak çallışılabiliyorsa sizin kendi konunuzun ismini değiştirmeniz ve çalışmaya devam etmeniz mümkün görünüyor.

dpd06

Öğrenci
Aynı durumu yaşadım cevabı biliyorum :)

1- Şu an yazdığınız halihazırda bulunan tezde açığa alınan danışmanınızın telif hakkı var. Üniversite size başka danışman atayıp aynı tezi kabul ederse, açığa alınan danışman telif hakkı davası açar diye korkuyorlar, bunu bana bizzat rektör yardımcımız söyledi.

2-Enstitülerde tez danışmanı değiştirmenin tek bir yolu var konu değiştirmek, başka şekilde değiştirmeniz imkansız. Enstitünün sitesini açın ve tez danışmanı değişikliği formunu indirin, orda da göreceksiniz şu cümleyi "... tez konumu değiştireceğimden danışman değiştirmek istiyorum..." diye.

Biz rektör yardımcısının da yardımıyla şöyle bir yol bulduk, eski danışmanı bulup, ben bu öğrencinin tez danışmanlığından feragat ediyorum şeklinde yazılı bir belge alıp bunu enstitü yönetim kurulundan geçirebilirseniz yeni danışman belki atanabilir. Ama bu tamamen enstitünün insiyatifinde.

Tavsiyem -eğer eğitim süreniz dolmadıysa ve atılma tehlikeniz yoksa- hocanın soruşturmasının bitmesini beklemeniz, hoca meslekten men edilirse zaten enstitü size otomatik olarak birini atamak zorunda, hoca aklanır da geri dönerse ne ala zaten kaldığınız yerden devam edersiniz.

Bahsedeceğim sorunumla ilgilenecek, yol gösterecek, akıl verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

arkadaşlar,
ben yüksek lisans ders dönemini bitirdim. 2016 haziranında da tez önerimi hazırlayıp danışmanıma yolladım. bana sorun olmadığını söyledi.
ilerleyen zamanda danışman hoca görevden uzaklaştırıldı (sebebini tahmin ediyorsunuzdur.) hala yeni bir danışman atanmadı

neyse uzatmadan .... gecen gun izlenecek yol için enstitüden başka bi hocamı telefonla aradım (ünvanlar o kadar hızlı değişiyor ki görüştüğüm hoca şimdi bölüm başkanımı ens. müdürümü bilemiyorum, bilsem de ya değişiyor ya ben unutuyorum :)

konuya dönelim....telefon görüşmesinde bana yeni bir danışmanın atanacağı ve bu atamadan sonra daha önce verdiğim önerinin gecersiz sayılacağını ve yeni bir konu belirleyip yeni bir öneri yazmam gerektiği söylendi.

imdi! lütfen biri bana daha önce hazırlamış olduğum önerinin neden değişmesi gerektiğini neden yeni bir konu bulmak zorunda olduğumu açıklayıp psikolojimi düzeltsin. çok büyük hayra girer.. walla