Devam eden soruşturma MEB'den naklen üniversiteye atanmaya engel mi?

besleve

Öğrenci
Merhabalar,

Durumun özeti şu.
13 yıllık öğretmenim. 4 yıldır çalıştığım okulun müdürü ile münakaşa ettim. 1 yıldır üzerime geliyordu en sonunda dayanamadım ve sert çıktım. (Küfür hakaret yok) Ortada ciddi bir konu olmamasına rağmen adam egosuna yediremeyip 2 şahit göstererek soruşturma açtı. Şahitlerden biri idareci diğeri öğretmendi. Öğretmen olan arkadaş gönderilen muhakkiklere benim uğradığım haksız muamele ve tahrik edilmem neticesinde böyle bir olay yaşandığını söyledi. Muhakkikler de haklı buldular beni ve ifademi alıp ufak çaplı nasihat ederek okuldan ayrıldılar.
İlçe milli eğitim de olaya vakıf ve müdürn kurduğu komplonun farkındalar ve yanımda yer aldılar.
Muhakkikler gideli aylar oluyor. Ne arayan var ne haber geldi. Soruşturma ne durumda bilmiyorum. Ceza verilmedi. Zaten daha öncesinde de hiç böyle bi şey başıma gelmedi. İlk defa oluyo.
Bu süreçte de sendikalı oldum. Daha önce hiçbir sendikaya üye değildim.
Esas mesele şu:

Bir devlet üniversitesinde okutmanlığı kazandım. Güvenlik soruşturmam bitti. Netice olumlu. Üniversite atama komisyonundan da onay alındı. Muvafakat aşamasına gelindi.

Soracağım şu:
Üniversite muvafakat yazısında, bakanlıktan muvafakat istemiş ve verilmesi halinde adli-idari soruşturma ve ceza olup olmadığının bilgisini istemiş.
Üniversiteye geçmem konusunda sorun yaşar mıyım?
Bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.