Devlet Üniversitelerinden Atılma (ilişiği kesme)

luzer

Öğrenci
Merhabalar,

İnşaat mühendisliği mezunuyum ve üzerine tezsiz işletme yönetimi yüksek lisansı yaptım. İkisinde de not ortalamam 3'ün üzerindeydi. Kasım 2012'de girdiğim ALES EA puanım ise 80.(bişey bişey). Yabancı dil sınav puanım da yeterli.

Daha fazla okumaya niyetim yok ancak askerlik durumundan dolayı doktora yapmam gerekiyor. Benim için tek seçenek bütünleşik doktora diye biliyorum. Girmemin en kolay olduğu bölümün de işletme olduğunu düşünüyorum. Şu an en güncel askerlik durum belgemde 31.03.2016 tarihinde kadar askerlik açısından bir sakıncası yoktur yazıyor.

Merak ettiğim şu, bir devlet üniversitesinde bütünleşik doktoraya kabul olma ihtimalim sizce nedir (İstanbul olması şart değil)? En şüphe ettiğim şey mülakat kısmı. Aslında yapmayacağım için acaba mülakatta hocanın bunu çakma ihtimali var mı veya sizce geçebilir miyim?

Bugüne kadar ders bırakma, dersten kalma, dönem uzatma veya kayıt dondurma olaylarını yaşamadığım için hiç bilmiyorum: Acaba kabul olursam, kayıt yaptırırsam ancak danışman atanmasından itibaren okulun kapısının önünden bile geçmesem okul ile ilişiğimin kesilip askerlik tecilimin iptal olma ihtimali var mı? Ya da her dönem en az bir derse kayıt mı yaptırmam gerekiyor? Ya da kaydımı mı dondurayım? Bunu İstanbul'daki bir vakıf üniversitesine sorduğumda 6 yıl boyunca ne yaparsan yap atılmazsın cevabını aldım. Birkaç devlet üniversitesinin yönetmeliklerine baktım, ilişik kesme ancak YÖK'teki disiplin olaylarından (ona da baktım devamsızlıkla ilgili bir madde yok) ya da kendi isteğiyle oluyor. Doktorada öğrenci ve hoca ilişkileri biraz yakın olduğundan sanki kafaya takarsa atabilir diye şüphe ediyorum ancak bunu da destekleyici bir şey bulamadım.

Eğer girebilirsem ve atılmayacaksam, Güz dönemi için hangi devlet üniversitelerinin başvuru tarihleri henüz geçmedi? Ben Hitit ve Uludağ üniversitelerini gördüm bir. Ama Uludağ Üniversitesinde yönetmelikte yazmasına rağmen kontenjanların gösterildiği tabloda sadece tezli yüksek lisans mezunları için kontenjan sayıları verilmiş. Hitit Üniversitesinde de işletme doktorası için alan içi ve alan dışı olan bölümler yazılmış ancak alan dışı olanlar da yine hep sözel bölümler ve bunların dışında kalanlara ne olacağı belirtilmemiş. Ondan da kafam karışık. Başka üniversite biliyorsanız ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Bkz. Uludağ Kontenjan Tablosu: http://sosyalbilimler.uludag.edu.tr/web-sayfasi-icerik/Duyurular/Sosbil Kontenjanlar.pdf
Bkz. Hitit Kontenjan Tablosu: http://www.sbe.hitit.edu.tr/UserFiles/files/95652_87201505553695.pdf
 
Son düzenleme:
Üst