Devlet üniversitesinde çalışan araştırma görevlisinin vakıf üniversitesinde yarı zamanlı ders verme ihtimali?

kgl

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Bir devlet üniversitesinde 50/D'li araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Vakıf üniversitesinde saat ücretli olarak ders vermek için (haftada 3 ya da 6 saat) görevlendirme alma şansım var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

mervemerve188

Öğrenci
Böyle bir hakkınız yok. Başvuruda dahi bulunamazsınız. Zira Araştırma görevlisinin ders verme yetkisi kesinlikle yoktur. Siz ancak ve ancak ders veren hocalara asiste edebilirsiniz, dersin koordinasyonu sağlayabilirsiniz,gözetmenlik yapabilirsiniz. Yani asistanlık yapabilirsiniz. Zaten göreviniz bu. Fakat ne kendi üniversitenizde, ne de başka bir üniversitede ders veremez, instructor olarak görünemezsiniz.

Öğretim görevlileri, okutmanlar, yrd.doçentler, doçentler, profesörler görevlendirilmiş olmak kaydı ile başka üniversitelerde de ders verme hakkına sahiptirler. Çünkü onlar hocadır, instructor'dır.

- - - Güncellendi - - -

Kendi üniversitenizde hocanız sizi derse sorabilir. Ara sıra girmeniz elbette yararlı bir deneyim olur.

Fakat bu bile akademide nahoş karşılanır. O hoca iyi anılmaz. Ortalığı Dedikodular sarar.

Kendi üniversitenizde bir derse tüm dönem girseniz bile instructor olarak sizin adınızı yazamazlar. Yasal değil çünkü.
Kısacası bu fikirden vazgeçiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Niye derse girmek istiyorsunuz ki? Gidin yayın yapın. Ben vakıf çalışanıyım, dönem içinde 3 farklı dersi asiste ediyorum, uygulama derslerim oluyor haftada 10-12 saat. Çok illet bir şey. Bir de hocadan dersi anlamayan öğrenci sizin derslere yığılıyor.