DGS ile Hukuk okumak mı, yoksa Kamu Hukuku Yüksek Lisansı yapmak mı?

voxvox

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Buraya yeni üye oldum ve başlığı doğru yere açmışımdır umarım. Fikrinizi almak istediğim bir mevzu var. Ben 2013 uluslararası ilişkiler mezunuyum ve tercüman olarak çalışıyorum. Üzerine açıktan dış ticaret ve adalet bölümlerini bitirdim. Şimdi tekrar okula dönme kararı aldım. Önümdeki iki seçenek 1) DGS'ye hazırlanıp hukuk fakültesine geçmek (zor da olsa oldurulabilir bir ihtimal) 2) Kamu Hukuku için yüksek lisans başvuruları yapmak ve bu alanda ilerleyerek akademisyen olmak. Bu iki bağımsız ucun arasında kaldım. Mantıksızca düşünüyor olabilirim ve eğer öyleyse bile akıl verecek birini arıyorum. Ne yapsam dersiniz? Yerimde olsanız siz ne yapardınız? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba,
Hukuk lısansustu bolumlerı genelde baglayıcı oluyor. Yanı lısansınız belırleyıcı durumda.
Devlette yuksek lısans ıcın hukuk lısans mezunu olmak sartı var. Hadı vakıflarda bır sekılde yuksek lısansı yaptınız dıyelım fakat akademı dusunuyorsunuz doktora da yapacaksınızdır. Lısansınız farklı oldugundan bu asamada tıkanır kalırsınız. Bu nedenle ben once dıkey gecısle hukuk okumanızı onerırım.

voxvox

Öğrenci
Doktora için kabul alamaz mıyım diyorsunuz? Veya aldığım takdirde yükselmekte sıkıntı yaşarım herhalde... Benim de korktuğum bu aslında. Uluslararası ilişkiler/uluslararası hukuk üzerinden ilerlemek de bir diğer seçenek benim için ancak böyle bir imkanım varsa seçeneklerimi değerlendirmek istiyorum. Devlet üniversitesinde yüksek/doktora yapmanın çok da mümkün olmayacağının farkındayım. Vakıf üniversiteleri hukuk mezunu olmayı şart koşmuyor genelde. Ama sonrası hakkında fikir danışabileceğim pek kimse yok. Siyasal'da alan dışı yüksek lisans yapan doçent hocalarımız mevcuttu (örneğin yüksek lisansını mimarlıktan yapmış, doktorasını ise siyaset biliminden) bu durumun hukuk bölümünde çok da yaygın olmayacağını düşündüğüm için bir fikir almak istedim. Teşekkür ediyorum.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Dıger tum alanlar ıcın boyle bır problem yok fakat ozellıkle hukuk ve psıkolojıde var. Vakıfta yuksek lısans yapma sansınız var fakat doktora ıcın vakıf bıle olsa hukuk lısans sartı var.
Ben de uluslararası fınans yuksek lısans mezunuyum, lısansım ıktısat. Hukuk alanında doktora dusunmustum, bu nedenle az cok hakımım sartlara. Yıne de basvuru yapacagınız kurumun ozel sartlarını ınceleyebılırsınız. Benım gorduklerımde (dr ıcın) lısans sartı kacınılmazdı.

A

AhsenİST

Guest
Soru

merhabalar hocalarım lisans mezunu olup da adalet okuduk diyelim dgsye giremıyoruz dıye bılıyordym.dgs önlisans ıçın grerklı bırsınav değil mi? lisans mezunu olanlarda bu şeklde ıkı yıllık bolum okuyup dgsye gırebılır mı kı b?

voxvox

Öğrenci
ben hem lisans hem de bir önlisans okudum. önlisans diplomamla dgs'ye girip lisans bölümüne yerleşebiliyorum.