Dönem ortasında müstafi sayılarak işten ayrılmak

Zeynepp90

Öğrenci
Merhaba öğretim görevlisi olarak çalışıyorum ve şu an derslerimiz başlamış durumda. İstifa etsem dönem ortasında olduğumuz ve 25 saat derse girdiğim için kabul edilmeyeceğinden eminim. Müstafi olarak işe 10 gün gitmesem, dersler devam ettiği için bir sorun çıkar mı? Yoksa dönemin bitmesini beklemek zorunda mıyım? Ayrıca başka bir üniveristede işe başlarken müstafi olmam sorun olur mu? Teşekkür ederim

Zeynepp90

Öğrenci
Merhaba öğretim görevlisi olarak çalışıyorum ve şu an derslerimiz başlamış durumda. İstifa etsem dönem ortasında olduğumuz ve 25 saat derse girdiğim için kabul edilmeyeceğinden eminim. Müstafi olarak işe 10 gün gitmesem, dersler devam ettiği için bir sorun çıkar mı? Yoksa dönemin bitmesini beklemek zorunda mıyım? Ayrıca başka bir üniveristede işe başlarken müstafi olmam sorun olur mu? Teşekkür ederim

Arkadaşlar bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

suleymanevsen

Öğrenci
Her üniversitede olmamakla beraber geçen bir arkadaşim çalıştığı üniversite muvafakatname vermemiş istifa edip geçmek istemiş fakat karşı üniversite istifa ile gelmesini istememiş hangi üniversite olduğu konusunda bilgim yok gideceğiniz üniversiteye sorun istifa sorun teşkil edip etmeyeceğini normal şartlarda herhangi bir sorun olmaması gerekiyordu

Zeynepp90

Öğrenci
Her üniversitede olmamakla beraber geçen bir arkadaşim çalıştığı üniversite muvafakatname vermemiş istifa edip geçmek istemiş fakat karşı üniversite istifa ile gelmesini istememiş hangi üniversite olduğu konusunda bilgim yok gideceğiniz üniversiteye sorun istifa sorun teşkil edip etmeyeceğini normal şartlarda herhangi bir sorun olmaması gerekiyordu

Bilgilendirme için teşekkür hocam, sormak istediğim asıl şey dersler devam ediyorken istifam kabul edilmeyecek, müstafi olmam durumunda öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili yasal bir sıkıntı olur mu onu öğrenmek istedim

suleymanevsen

Öğrenci
Hocam muvafakatname kabul edilmeyebilir fakat istifa kabul edilmez diye birsey duymadım sonuçta işi istemediğinizi ve istifa veriyorsunuz öyle bir ihtimal çok düşük dhaa önce duymaıdm doğrusu personel daire başkanlığı ile görüşün by durumu istifa belki geç değerlendirirler ama istifa edemezsin diye bir hakları yok zaten

Zeynepp90

Öğrenci
Hocam muvafakatname kabul edilmeyebilir fakat istifa kabul edilmez diye birsey duymadım sonuçta işi istemediğinizi ve istifa veriyorsunuz öyle bir ihtimal çok düşük dhaa önce duymaıdm doğrusu personel daire başkanlığı ile görüşün by durumu istifa belki geç değerlendirirler ama istifa edemezsin diye bir hakları yok zaten

Çok teşekkür ederim sayın hocam

ekrem0670

Öğrenci
Hemen istifa dilekçenizi verin ve bir aylık yanıt sürecini başlatın. Bir ay sonunda ister red versin ister yanıt vermesin, 31. gün bir diilekçe daha verip (şu tarihte vermiştim, ayrılıyorum diye) 10 gün işe gİtmeyin. 10 gün sonunda ilişiğinizi kesmek zorunda. yasal olarak herhangi bir ley yapılamaz zaten 1 ay öncesinde belirtmiş oluyorsunuz. sadece evrakları teslimde sorun yaşanabilir o kadar. bir de müstafi olucam beni alır mısınız diye karşı tarafı bilgilendirin.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada herkese merhaba, ben de istifa sürecindeyim, dilekçemi verdim ve bir aylık süreci bekliorum. Dilekçenin personele gönderilmeme, red edilme hakkının olup olmadığını bilen var mı acaba? Deneyimleyen varsa süreçten, çekilme dilekçesinden bahsedebilirse sevinirim.

somebodyelse

Öğrenci
Hemen istifa dilekçenizi verin ve bir aylık yanıt sürecini başlatın. Bir ay sonunda ister red versin ister yanıt vermesin, 31. gün bir diilekçe daha verip (şu tarihte vermiştim, ayrılıyorum diye) 10 gün işe gİtmeyin. 10 gün sonunda ilişiğinizi kesmek zorunda. yasal olarak herhangi bir ley yapılamaz zaten 1 ay öncesinde belirtmiş oluyorsunuz. sadece evrakları teslimde sorun yaşanabilir o kadar. bir de müstafi olucam beni alır mısınız diye karşı tarafı bilgilendirin.

- - - Güncellendi - - -

10 gün işe gitmezseniz istifa etmenize hiç gerek yok. İlk dilekçe falan uğraşmayın, bölümünüz tutanakla kayıt altına alsın, 11. İş günü işlem tamam.

somebodyelse

Öğrenci
Bilgilendirme için teşekkür hocam, sormak istediğim asıl şey dersler devam ediyorken istifam kabul edilmeyecek, müstafi olmam durumunda öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili yasal bir sıkıntı olur mu onu öğrenmek istedim

Ders konusu mağduriyet yaratacağı için sorun olabilir gibi duruyor, çok emin olamasam da. Benim size tavsiyem dersleri üzerinizden atmadan ayrılmayın. Eğer bölümü dersleri üzerinizden almaya ikna edemiyorsanız, dönem sonuna muvafakat verilmesi için anlaşmaya veya istifa yoluyla ayrılmaya bakın. İdareye tedbir alacak zamanı tanıyın ki, üzerinize sorumluluk kalmasın.

İstifa ile en kötü ihtimalle 45 günde işinizi bitirirsiniz. 45 günde yeni birilerine dersi devretmeyen idare oluşacak mağduriyetten sizi sorumlu tutmamalı bana göre, ama bir anda bırakıp giderseniz siz idareyi haber vermeden yüz üstü bıraktığınız için oluşacak bir mağduriyetten sizi sorumlu tutabilirler.

- - - Güncellendi - - -

İlk dilekçe verilmez ise görev ihmalinden soruşturma açabilir, onu engellemek amacıyla veriliyor dilekçe.

30 günü beklerseniz bir haftada size tarif ettiğim şekilde istifa ile de çıkarsınız. 10 gün işe gitmemeyle de uğraşmayın. İşe gitmedi diye atılan olmaktansa işten kendi ayrılan olmuş olursunuz.