doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuruda doktora dönemi erasmus tecrübesi artısı

mesutsener

Öğrenci
doktor öğretim üyesi kadrosu başvurusunda doktora dönemi erasmus tecrübesi artısı olur mu?

93 gün erasmus araştırma işi için ispanya vigo üniversitesine 2017 yılının bahar dönemi gittim.doktora tez izleme döneminde gittim. erasmus Resmi kayıtlarda araştırma işi (research work) yazıyordu.ders döneminde asgari 7 ders yeterliydi.ben 3 ders daha fazla almıştım.erasmusda ders alsam dahi ders olarak resmiyet kazanmıyacağını söylediler.tez döneminde olduğu için hem kendi tez konumla araştırma yapmak hemde yurt dışı erasmus tecrübesi için benim için mantıklıydı. erasmus evraklarında yazdığı gibi günde 4 saat vigo üniversitesi dekanlığın vermiş olduğu alanlarda araştırma yaptım.bu arada kendi, alanımla ilgili ispanya üniversitelerinde yayınlanmış bilimsel makaleleri tezleri inceledim.işe yarar olanların listesini yaptım.döndüğümde de tezimde kullandım. araştırmalarım 2 makale konusu oldu. bir makale dergiye gönderildi.bir makale sonuçlanmadı.tamamlanamadı.bitik makalemizin yayınlanmasını bekliyorum.

dönerken erasmus ofisi 30 kredi karşılığı ders onayı istedi.vigo üniversitesi dekanlığı istenilen kredi karşılığına denk gelen araştırma alanımla ilgili dersleri onaylayarak mar.üni.erasmus ofisine gönderdi.bu derslerde ders ortalamam 85 puan alarak başarılı oldum.ama transkripte ortalamaya etkisi olmadı. sadece kağıt üzerinde ilgili dersler ve notlarım transkripte geçti.

93 gün erasmus tecrübem araştırmalarım makalem 85 puanlık ders notlarım ve tabiiki 66,25-68,75-70 ve 76,25 YDS ingilizce notlarımla doktor öğretim üyesi kadrosuna başvurduğumda bir önceliğim olur mu?artısı olur mu?
 
Doktor öğretim üyesi atamasında her üniversitenin kendi atama kriterleri bulunmaktadır. Bu kriterlerde erasmusun puan karşılığı varsa işe yarar. Yoksa cvnizde yazarsınız. Erasmus bir öğrenci değişim programıdır. Doktor öğretim üyesi atamasında doktora mezuniyet puanının bir getirisi yoktur. Yayın dosyanızdaki yapmış olduğunuz yayınlar nicelik ve nitelik yönünden jüri tarafından değerlendirilerek atamaya uygun ya da uygun olmadığınıza karar verilir. Kadroya iki kişi başvuruda bulunduysa kimin yayın dosyası daha iyiyse o atanır.
 

mesutsener

Öğrenci
ispanyada iken 2 profesör ve 1 diğer erasmus öğrencisi ile araştırıp yazımını tamamladığımız bir makalem var. uluslararası dergide yayınlanmasını bekliyorum. nicel ve nitelik yönünden kaliteli bir makale.
 

albastar

Öğrenci
hocam öğretim görevliliği ilanları o kadar çok kişiye özel açılıyor ki anlatamam. yani zaten alınacak kişi belli ve onun özelliklerine göre belirleniyor ilan. mesela siz doktora tezinizi kilise mimarisi üzerine yaptınız.
bölüm sizi almak istiyorsa -ki kişi bunu bilir- ilan kilise mimarisi üzerine doktora tezi bulunan diye açılır. yaşınız boyunuz suratınızdaki beniniz bile istenen şartlara koyulabilir. bizim üniversitede böyle. öyle bir ilan açayım en iyi olan kazansın diye bir şey ne gördüm nede başka bir yerde duydum.
 
Üst