Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Asgari Bitirme Süresi Hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="asliksk" data-source="post: 508313" data-attributes="member: 25664"><p>Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi lisansüstü eğitim yönetmeliğine göre:</p><p>MADDE 46 (1) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, yılda iki kez toplanır. Bu toplantıların ilki Ocak-Haziran, ikincisi Temmuz-Aralık ayları arasında yapılır. Bir tez izleme komitesi toplantısı üzerinden dört ay geçmedikçe yenisi yapılmaz.</p><p></p><p>(2) Öğrenci, tez izleme toplantı tarihinden asgari bir ay önce tez izleme komitesi üyelerine bir rapor sunar. Bu raporda o ana kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma plânı belirtilir.</p><p></p><p>(3) Tez izleme toplantısı sonucunda öğrencinin tez çalışması, tez izleme komitesi tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Sonuç, ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından üç gün içinde enstitüye bildirilir.</p><p></p><p>(4) Tez izleme toplantısına katılarak veya mazeretsiz olarak tez izleme toplantısına katılmayarak üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.</p><p></p><p>(5) Tez önerisi savunma toplantısı sonucunda tez konusu kabul edilmiş olmasına rağmen takip eden tez izleme toplantıları sonucunda tez konusu değişikliğinin gerekli görüldüğü hâllerde, tez izleme komitesi konuya ilişkin bir rapor hazırlar.</p><p></p><p>(6) Kayıt yenilemiş olmasına rağmen faaliyette bulunmayan öğrencinin tez izleme raporu, başarısız sayılır.</p><p></p><p>Doktora tezinin sonuçlanması</p><p></p><p>MADDE 47 (1) Doktora tezinin sonuçlandırılması için öğrencinin;</p><p></p><p>a) Asgari üç başarılı tez izleme komitesi raporu sunması,</p><p></p><p>b) Tezi, tez yazım kılavuzuna uygun biçimde yazarak danışmanına sunması,</p><p></p><p>c) Tezi, savunulabilir olduğuna ilişkin danışman görüşüyle birlikte, enstitüye teslim etmesi,</p><p></p><p>ç) Hazırladığı bir bilimsel makaleyi enstitü ile öğrencilik ilişkisi devam ederken ulusal/uluslararası hakemli bir dergide yayınlaması,</p><p></p><p>d) Tezi, jüri önünde sözlü şekilde savunarak başarılı bulunması,</p><p></p><p>gerekir.</p><p></p><p></p><p>Yeterlilik sınavını Mayıs 2019'da geçtim. Bu durumda ekim, şubat ve haziranda tez izleme komitesine girip mezun olabiliyor muyum acaba?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="asliksk, post: 508313, member: 25664"] Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi lisansüstü eğitim yönetmeliğine göre: MADDE 46 (1) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, yılda iki kez toplanır. Bu toplantıların ilki Ocak-Haziran, ikincisi Temmuz-Aralık ayları arasında yapılır. Bir tez izleme komitesi toplantısı üzerinden dört ay geçmedikçe yenisi yapılmaz. (2) Öğrenci, tez izleme toplantı tarihinden asgari bir ay önce tez izleme komitesi üyelerine bir rapor sunar. Bu raporda o ana kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma plânı belirtilir. (3) Tez izleme toplantısı sonucunda öğrencinin tez çalışması, tez izleme komitesi tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Sonuç, ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından üç gün içinde enstitüye bildirilir. (4) Tez izleme toplantısına katılarak veya mazeretsiz olarak tez izleme toplantısına katılmayarak üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. (5) Tez önerisi savunma toplantısı sonucunda tez konusu kabul edilmiş olmasına rağmen takip eden tez izleme toplantıları sonucunda tez konusu değişikliğinin gerekli görüldüğü hâllerde, tez izleme komitesi konuya ilişkin bir rapor hazırlar. (6) Kayıt yenilemiş olmasına rağmen faaliyette bulunmayan öğrencinin tez izleme raporu, başarısız sayılır. Doktora tezinin sonuçlanması MADDE 47 (1) Doktora tezinin sonuçlandırılması için öğrencinin; a) Asgari üç başarılı tez izleme komitesi raporu sunması, b) Tezi, tez yazım kılavuzuna uygun biçimde yazarak danışmanına sunması, c) Tezi, savunulabilir olduğuna ilişkin danışman görüşüyle birlikte, enstitüye teslim etmesi, ç) Hazırladığı bir bilimsel makaleyi enstitü ile öğrencilik ilişkisi devam ederken ulusal/uluslararası hakemli bir dergide yayınlaması, d) Tezi, jüri önünde sözlü şekilde savunarak başarılı bulunması, gerekir. Yeterlilik sınavını Mayıs 2019'da geçtim. Bu durumda ekim, şubat ve haziranda tez izleme komitesine girip mezun olabiliyor muyum acaba? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Asgari Bitirme Süresi Hk.