Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Nazmi" data-source="post: 326736" data-attributes="member: 3"><p>Bence dil'in gereklilikleri ya da baraj puanı yerine akademik dil sınavı tartışılmalı. Eğer ki bu dil sınavı tekeli ÖSYM'nin elinden alınır ve bu işi gerçekten ciddi bir şekilde ve akademiye uygun ölçütlerde yapacak bir kurum bulunursa ki Çetinsaya bu görevi Anadolu üniversitesine vermişti o zaman bu kadar sorun yaşanmaz. Çünkü bu yaşadığımız sorunlar hep YDS ve benzeri sınavlar yüzündendir. Bana göre YDS'den 55 almış biri 50 almış birinden daha çok ingilizce bilmemektedir, o yüzden barajlar bu işin kıstası olmamalı ama doktora seviyesi için de ingilizce ya da farklı bir yabancı dil elbetteki olmalıdır, günümüzün küreselleşen bilgi dünyasında sadece kendi anadilimizle bu bilimsel bilgiye ulaşamıyoruz maalesef bu bir gereklilik ve zorunluluktur.</p><p></p><p>Ama dil barajını da tartışacaksak şimdiki sisteme de baktığımız zaman doktora için 55 yrd. doç. için 60 doç. için ise 65 dil puanı isteniyor, peki diyelim doktora için 50'ye düşürüldü e sonra ne yapılacak? Kimse keyfine dr yapmıyor, akademik kariyer için yapıyor peki ondan sonraki kadrolar için istenen dil puanı ne olacak? Bakınız ülkede 65 alamadığı için yrd. doç. olarak emekli olan ve alanında gerçekten çok iyi olan hocalarımız var eğer bu iş böyle devam edecekse bu duruma düşmemek için bir kere 65'i alıp bu işi bitirmek lazım ha eğer ben günü kurtarmak istiyorum diyorsanız 50 olsun baraj ama sonra yaş ilerleyince veya doktora tezi sırasında dil işini hallederim diyorsanız yanılıyorsunuz maalesef.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nazmi, post: 326736, member: 3"] Bence dil'in gereklilikleri ya da baraj puanı yerine akademik dil sınavı tartışılmalı. Eğer ki bu dil sınavı tekeli ÖSYM'nin elinden alınır ve bu işi gerçekten ciddi bir şekilde ve akademiye uygun ölçütlerde yapacak bir kurum bulunursa ki Çetinsaya bu görevi Anadolu üniversitesine vermişti o zaman bu kadar sorun yaşanmaz. Çünkü bu yaşadığımız sorunlar hep YDS ve benzeri sınavlar yüzündendir. Bana göre YDS'den 55 almış biri 50 almış birinden daha çok ingilizce bilmemektedir, o yüzden barajlar bu işin kıstası olmamalı ama doktora seviyesi için de ingilizce ya da farklı bir yabancı dil elbetteki olmalıdır, günümüzün küreselleşen bilgi dünyasında sadece kendi anadilimizle bu bilimsel bilgiye ulaşamıyoruz maalesef bu bir gereklilik ve zorunluluktur. Ama dil barajını da tartışacaksak şimdiki sisteme de baktığımız zaman doktora için 55 yrd. doç. için 60 doç. için ise 65 dil puanı isteniyor, peki diyelim doktora için 50'ye düşürüldü e sonra ne yapılacak? Kimse keyfine dr yapmıyor, akademik kariyer için yapıyor peki ondan sonraki kadrolar için istenen dil puanı ne olacak? Bakınız ülkede 65 alamadığı için yrd. doç. olarak emekli olan ve alanında gerçekten çok iyi olan hocalarımız var eğer bu iş böyle devam edecekse bu duruma düşmemek için bir kere 65'i alıp bu işi bitirmek lazım ha eğer ben günü kurtarmak istiyorum diyorsanız 50 olsun baraj ama sonra yaş ilerleyince veya doktora tezi sırasında dil işini hallederim diyorsanız yanılıyorsunuz maalesef. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?