Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ressam" data-source="post: 350860" data-attributes="member: 6003"><p>Nazmi hocam cari alımlarda 65 dil puan şartı geldi,şimdi doktora gibi yüksek lisanstan daha da önemli olan,uluslararası yayınların 50 üstü dil becerisine sahip kişilerin ancak anlayıp çevirebileceği bir program için Eğitim birsenin bunu talep etmesi ne kadar doğru,tartışılması gereken ielts gibi 4 yönde dil becerisini ölçen bir sınavın tekrar kabul edilmesi olmalıyken(çünkü yds e-yds haliyle de sadece reading bazlı pahalı versiyonu)indirilmeye çalışılmasındaki maksat nedir.Ben doktoradan iki ders aldım bu dönem ki ben fen bölümü de değilim onların sürekli ve hızlı bir şekilde dünya çapında makaleler yayınlanmakta ivmeyle değişmekte,ben bana verilen tüm makale,yazı vs. ödevlerimi uluslararası yayınlardan,yabancı sitelerden çeviriyle,dil bilgisiyle yaptım.Ales hiçbirşeyimizi ölçmüyorken ve akademide işimize yaramayacakken bu da tartışılmıyor ama kullanılması olmazsa olmaz olan dil tartışılıyor.Hayret ediyorum.Tez dönemine kadar dile süre verilsin denilmiş,o yaşa kadar dil öğrenememiş kişiden ne hayır gelecek,görüyoruz işte öyp ile bile atanıp iki yıl dil veremeyip kadro meşgul ediliyor ben nolacam şimdi diye başlıklar açılıyor foruma,bu dili olanlara ve atanmamış olanlara haksızlık değilmi,size yazmamın sebebi düşüncenizi merak ettim..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ressam, post: 350860, member: 6003"] Nazmi hocam cari alımlarda 65 dil puan şartı geldi,şimdi doktora gibi yüksek lisanstan daha da önemli olan,uluslararası yayınların 50 üstü dil becerisine sahip kişilerin ancak anlayıp çevirebileceği bir program için Eğitim birsenin bunu talep etmesi ne kadar doğru,tartışılması gereken ielts gibi 4 yönde dil becerisini ölçen bir sınavın tekrar kabul edilmesi olmalıyken(çünkü yds e-yds haliyle de sadece reading bazlı pahalı versiyonu)indirilmeye çalışılmasındaki maksat nedir.Ben doktoradan iki ders aldım bu dönem ki ben fen bölümü de değilim onların sürekli ve hızlı bir şekilde dünya çapında makaleler yayınlanmakta ivmeyle değişmekte,ben bana verilen tüm makale,yazı vs. ödevlerimi uluslararası yayınlardan,yabancı sitelerden çeviriyle,dil bilgisiyle yaptım.Ales hiçbirşeyimizi ölçmüyorken ve akademide işimize yaramayacakken bu da tartışılmıyor ama kullanılması olmazsa olmaz olan dil tartışılıyor.Hayret ediyorum.Tez dönemine kadar dile süre verilsin denilmiş,o yaşa kadar dil öğrenememiş kişiden ne hayır gelecek,görüyoruz işte öyp ile bile atanıp iki yıl dil veremeyip kadro meşgul ediliyor ben nolacam şimdi diye başlıklar açılıyor foruma,bu dili olanlara ve atanmamış olanlara haksızlık değilmi,size yazmamın sebebi düşüncenizi merak ettim.. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?