Doktora Kontenjanı Hakkında

bncksmn

Öğrenci
Bölümümüzde 2 anabilim dalı var. 2sinde de prof, doç, yar doç, ar gör. Hepsi var.

Ancak son 2 seneki kılavuzlarda sadece 1 tane anabilim dalına kontenjan açılıyor benim doktora yapmak istediğim anabilim dalında iki senedir doktora öğrencisi alımı yok.

Öğretim elemanları tam iken neden açılmaz?

1 tane öğrenciden gelen talep ile açılabilir mi?

finduilas

Profesör
Bölümümüzde 2 anabilim dalı var. 2sinde de prof, doç, yar doç, ar gör. Hepsi var.

Ancak son 2 seneki kılavuzlarda sadece 1 tane anabilim dalına kontenjan açılıyor benim doktora yapmak istediğim anabilim dalında iki senedir doktora öğrencisi alımı yok.

Öğretim elemanları tam iken neden açılmaz?

1 tane öğrenciden gelen talep ile açılabilir mi?
Kilavuzlar derken?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

finduilas

Profesör
Fen bilimleri enstitüsünün mesela 2017 2018 güz yarıyılı için açıkladığı lisansüstü öğrenci kontenjanlarının yazdığı belge.

- - - Güncellendi - - -

https://i.hizliresim.com/kOqBOq.jpg

Bu mesela 2017 2018 kontenjanları.

Gonderdiginiz resmi goremiyorum ancak bolume ogrenci alip almamak okulun insiyatifinde olan bir sey. Gidip konusabilirsiniz ancak sonuc alabilir misiniz bilemiyorum.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Aynı durumu bende yasadım, Fınans Muhendıslıgı acık gorunen fakat ogrencı alımı yapılmayan bır bolumdu, enstıtuye sordugumda o alanda ders verebılecek akademısyen bulunmaması nedenıyle alım yapmadıklarını soyledı. Oysakı dedıgınız gıbı anabılım dalında yeterlı sayıda akademısyen vardı.

Her anabilimdalı o yıl yüksek lisans ya da doktora açıp açmamaya kendisi karar verir ve lisanüstü programlar bölüm kurulunda onaylandıktan sonra enstitüye gider ve enstitü yönetim kurulunda kabul edilerek açılır. Bazen program açık olmasına rağmen anabilim dalı öğrenci almayabilir çeşitli nedenlerle.

brsgny93

Öğrenci
okulun insiyatifinde olan bir şey değil bölüm için o bölümden lisans mezunu olan ya da o bölümle ilgili çalışmaları olan prof. falan olması gerekiyo eskisi gibi kafasına göre yl ya da doktora açamıyolar

finduilas

Profesör
okulun insiyatifinde olan bir şey değil bölüm için o bölümden lisans mezunu olan ya da o bölümle ilgili çalışmaları olan prof. falan olması gerekiyo eskisi gibi kafasına göre yl ya da doktora açamıyolar
Gerekli akademisyen mevcut olsa bile ogrenci almamak okulun insiyatifinde.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Evet program açmak için belli sayıda öğretim üyesi gerekiyor. Ancak öğretim üyelerinin aynı alandan olması gerekmiyor. Ayrıca sayıyı tutturmak için alanlar birbirinden ödünç öğretim üyesi alıyor.