Doktora Tez Dönemi, Tezin Çıkmaza Girmesi ve Tez Önerisi Değiştirme

fsenel05

Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba. Doktora tez dönemi 3. TİK i vermiş durumdayım. Ancak danışmanım FETÖ kapsamında ihraç edildi. Eski konu ile hiçbir danışman devam etmek istemiyor. Danışmanlığımı isteyen bir hoca, tezimdeki ana gövde aynı olmak şartıyla özgün değeri değiştirerek, başak bir özgün değer bulmamı ve hem eski konudan vazgeçmiş hemde ana gövde aynı kaldığı için benimde en az kayıpla bu değişikliği yapabileceğimi söyledi. Sorum şu, ben konuda değişiklik yapacağım. Ama %100 bir değişiklik değil. %70 i aynı olacak gerisi değişmiş olacak. Dolayısıyla tez önerisini tekrar verilecek. Ama daha önceden verdiğim ilk 2 TİK yeni konum içinde geçerli. 1. TİK ten başlamak yerine Enstitüye bu TİK lerimi saydırmak istiyorum. Çünkü baştan bile başlasam yine aynı TİK leri vereceğim. Benim için 1 yıl kayıp olacak. Bu süre benim için; 50D li araştırma görevlisiyim ve doktoram bitmeden azami süremin dolacağı ve ilişiğimin kesileceği anlamına geliyor. Yönetmelikte bu konu hakkında benim bulabildiğim hiçbir madde yok. Üniversitelerin bu konudaki icraatlarını inceledim. Ankara Üniversitesi Fen bilimleri enstitüsü tez önerisi değişiklik formunda, eski TİK lerin sayılıp sayılmayacağı TİK üyelerine bırakılmış durumda. Yani TİK üyeleri isterse yeni konu ile alakalı olan TİK leri saydırabiliyor. Bizim enstitümüzde böyle bir form bile yok. Ama geçmişte konuyu biraz değiştirip öneriyi yeniden veren ve TİK lerini saydıran bir arkadaş biliyorum. Ama o zaman ki yönetim ile şimdiki farklı. Şimdikiler öyle bir şey olmaz tarzında ifade ediyorlar. Bana göre de TİK üyelerinin kararına bırakılmasının doğru olduğu kanaatindeyim. Enstitüye elim dolu gitmek istiyorum. Sizce nasıl bir çıkış yolu bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

A

AkForummm

Guest
Merhaba ben de aynı durumdayım. Burda da değişiklik yapmamı istediler ama ben kabul etmedim. Mümkünse hoca ile konuşarak çözmeye çalış ufak değişiklikler zaten tez döneminde olur bunun için tez önerisi değiştirmene gerek yok. Uzun uğraşlar verdim o şekilde kabul eden hocalara dedim açıkça tez önerisinin değişmesinin bir anlamı yok zaten yasal sürelerde biteremiyoruz. Bir de benim göndermiş olduğum yayınlar var o zaman hepsini çöpe mi atalım. İstedikleri şey mantıksız eski hocandan yazı alırsın ve devam edebilirsin. Şu an tezimin sadece son kısmında değişiklik yapma şartı ile kabul ettiler bir de yayın istediler bu kadar.

fsenel05

Öğrenci
Senin adına sevindim. Ancak bizim burada eski danışmandan noterli feragat belgesi filan istiyorlar. Benim bulduğum danışman ne olursa olsun kabul etmiyor eski konuyu. Benimde mağdur olmamı istemiyor. İyi niyetli yani. O yüzden basit değişiklikle konuyu başka bir yere yönlendirmek istiyor. Tabi tez önerisini değiştirerek. Eski danışmana ait bir tez önerisini ortadan kaldırmak istiyor. Öyle bir çıkmazdayım işte. Bir yerlerden bir referans kaynak bir emsal yönetmelik maddesi filan bulabilsem çok iyi olacak.

stardust19

Öğrenci
Merhabalar.
Tezime dair 2 tik verdim ancak fiziki şarlardan dolayı tez başlığımda da bulunan bir yöntemi tezimden çıkartmak istiyorum. Bunun için tez adı ve konusu değişikliği mi yapmam gerekli. Yoksa bu yöntemi yapamamış olmama dair bir gerekçe yazarak aynı tez adı ve konusuyla mı devam etmeliyim.
Tez adı ve konu değişimi yapar isem de daha önceden verdiğim 2 tik i geçerli saydırabilir miyim.

nanofly

Öğrenci
Profesörlük yan gelip yatma yeri olmuş. Profların hantal ağırlıklarının altında çimenler eziliyor. Bence prof kadrosunun devamlı olmaması üniversitelere kan ve can getirir. Bir de niye kimse bir kadının cinsiyeti yüzünden araştırmasının başında Antartika'ya gönderilmesine ses çıkarmadı? En az sahneye çıkarılmayan kadın tiyatrocular kadar tepki görmesini beklerdim. Demek ki gerçekten hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz.