Doktorali Araştırma Görevlilerin Ders Vermesi

tpr

Öğrenci
Geçenlerde doktoralı araştırma görevlilerin "talepleri halinde" 12 saat görevlerini aksatmamak şartıyla derse girebileceğine dair bir yazı yayınladı YÖK. Bunun uygulanışıyla ilgili detayları bilen var mı?

1- Bu dersler için ücret verilir mi?
2- Zorla ders verilmesi durumunda ne yapılabilir?

Birincisi YÖK'ün yazısıyla doktoralı araştırma görevlileri derse girme hakkı kazandılar. 12 saat öğretim görevlilerinin maaş karşılığı zorunlu ders sayısıdır. Bu durumda emsal gösterilmiş. Dolayısıyla ücret almanız mümkün değil gibi.
İkincisi talepleri halinde yani istemediği takdirde derse sokulmayacak gibi görünüyor. Ancak yıllarca eğitim verilerek yetiştirilen bir kişinin eğer bölümde ihtiyaç varsa ben derse girmem demesi ne kadar etik olur?

tpr

Öğrenci
Birincisi YÖK'ün yazısıyla doktoralı araştırma görevlileri derse girme hakkı kazandılar. 12 saat öğretim görevlilerinin maaş karşılığı zorunlu ders sayısıdır. Bu durumda emsal gösterilmiş. Dolayısıyla ücret almanız mümkün değil gibi.
İkincisi talepleri halinde yani istemediği takdirde derse sokulmayacak gibi görünüyor. Ancak yıllarca eğitim verilerek yetiştirilen bir kişinin eğer bölümde ihtiyaç varsa ben derse girmem demesi ne kadar etik olur?

İhtiyaç duyulan dersleri yarı-zamanlılarla değil araştırma görevlilerinden karşılaşırız, böylece yardımcı doçent kadrosu vermeyi de erteleriz diye bir durum varsa, bu da da etik bir durum değildir.