Dr. Öğretim Üyesi yönetmelik değişikliği sonrası yeniden atama sorunu

zined010

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bir üniversitede göreve başladım ancak ben başladıktan bir ay sonra yönetmelik değişikliği oldu ve dr. öğretim üyesi atanma ve yeniden atama kriterleri değişti (zorlaştı) şimdi bu durumda benim yeniden atamam yapılan değişikliğe göre mi olacak yoksa ilk atamamın yapıldığı yönetmelik mi geçerli?

Ayrıca diyelim ki bu dönem atamam yenilendi o zaman otomatikman zorlaşan yeni yönetmeliğe mi tabi oluyorum yoksa üniversitede ilk göreve başlarken hangi yönetmelik geçerliyse bundan sonra da hep ona mı tabii olacağım?

Mesela biz y.lisansdayken yönetmelik birkaç kez değişti ancak biz ilk girdiğimiz yönetmeliğe tabii olarak devam ettik.
bilgi verirseniz çok sevinirim
 
Üniversiteler atama kriterlerini yenilediklerinde bir geçiş süreci uygulayabilirler. Örneğin yönetmelik değişikliğinde yeniden atamasına bir ay kalmış bir kişiden yeni kriterleri karşılamasını bekleyemezler ama sizin gibi yeni ataması yapılmış birinden önündeki süreçte yeni kriterleri yerine getirmesi beklenilir şartların ne olduğunu biliyorsunuz ve buna göre hazırlanmalısınız. Bu durum eğitim öğretim yönetmeliklerine benzemez. Her atama dönemi yeni bir dönemdir. Maalesef her aşamada kriterlerin giderek yükseldiğini zorlaştığını görebilirsiniz. Örneğin doçentliğe hazırlanırken şu andaki kriterlere göre hazırlanırsınız ama tam başvurmaya haxır olduğunuzda kriter değişir. Kısacası yeni kriterler sizin yeniden atamanız için geçerlidir ve atama süreniz içinde hazırlığınızı buna göre yapın.
 

zined010

Öğrenci
Hocam bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir durum var ben sözleşme yaparken yürürlükte olan yönetmelikte öğretim üyesi 2 veya 3 yıllığın atanır atama yılına göre de örneğin iki yıl için atandıysa 100 üç yıl için atandıysa 150 puan alması gerekir yeniden atama için. Ancak şimdi yeni yönetmelik en az 4 yıllığına atanır diyor ve yeniden atamalarda 350 puan istiyor ancak bu yönetmelik yıl için 350 puan istiyor iki yıllık sözleşme imzalayan eski yönetmeliğe tabii kişiler açısından haksız ve adaletsiz bir durum ortaya çıkıyor. Bu sebeple bizler imza atarken tabi olduğumuz yönetmelik hükümlerine göre yeniden atanmamız gerekmiyor mu?
 
Üst