düşük ortalama ile araştırma görevlisi

fellow

Öğrenci
merhaba arkadaşlar iktisat mezunuyum ortalamam 2.01 lisans hayatım boyunca bazı durumlardan ötürü çalışmak zorunda kaldım ve bu yüzden ortalamamdan da anlayacağınız üzere zor mezun oldum. 4. sınıfta yds ye girdim puanım 88.75 daha sonradan alese girdim 84 aldım ve yüksek lisansa başladım.tekrardan alese girip 90 üzeri yapmaya çalışacağım. araştırma görevlisi için sizce şansım nedir ? ön değerlendirmeyi yds ve ales puanımla geçerim diye taahmin ediyorum.lisans ortalamam bundan sonrası için karşıma çıkıp bi engel yaratır mı? Sizlerinde düşüncelerini öğrenmek isterim

zimberdyal

Öğrenci
çok zor hatta imkansıza yakın bir durumdasınız şimdiden uyaralım. Genelde ilanlar alınacak kişilere özel açılmakla birlikte mülakata kalsanız veya yazılı sınava kalsanız bile o ortalama ile diğer adayları ekarte etmeniz çok zor

Duke Nukem

Öğrenci
Kesinlikle yılmayın derim. İlanlarda;

1- Torpil
2- Mülakat

esas alınıyor. İlan birine açılmışsa veya açıldıktan sonra hatırlı hocalar öğrenci gönderdiyse zaten diğerlerinin şansı yok. Mülakat puanının %30 olması da zaten diploma notu yüksek adayları ekarte etmeye yarıyor. Mülakatta kendinizi gösterirseniz, alan bilginizi konuşturursanız neden olmasın!

Ön değerlendirmede 3 kişi çağrılırken 10 kişi çağrılmaya başlandı, mülakatın ağırlığı %20 den %30 a çıktı mesela. Bunu kimler yaptı, neden yaptı; bugün onlarla mücadele ediliyorsa neden değiştirilmiyor; bunların da ayrıca incelenmesi lazım.