dumlupınardan çukurovaya yatay geçiş!!

nefret2055

Öğrenci
bu arada iktisat anabilim dalı para-banka bölümünde öğrenciydim. ve ikinci döneme kayıt yaptırmayı düsünüyorum.
NEREYE BASVURU YAPMAM LAZIM SÜRECİ BİLEN ANLATAN BİRİ OLURSA COK SEVİNİRİM

NE YAPMAM GEREK
ÇUKUROVA ÜNİVBERSİTESİNE YATAY GECİS YAPABİLİRMİYİM
SİMDİ ADANAYA TAYİN OLDUM. belediyede calısıyorum.
ALTINCI DÖNEM OLDU BU DÖNEM DE KAYIT YAPTIRMADIM
TEZ YAZAMADIM AMA
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNDE YÜKSEK LİSANS YAPIYORDUM. MEMURDUM ORDA. DERSLERİN HEPSİNİ GECTİM
Bİ KONUDA
HOCALARIM YENİ KAYIT OLDUM DA BİLGİ ALMAK İSTİYORDUM
SELAMUN ALEYKUM

muleta

Öğrenci
hocam; biraz daha net bir türkçe ile yazabilseydiniz iyi olurdu. anlamak için iki defa okudum. dpü'de yüksek lisans derslerini verdiniz ve çukurova'ya yatay geçiş yapmayı planlıyorsunuz. bunun için öncelikle çukurova'nın aynı anabilim dalından yüksek lisans yatay geçiş kontenjanı açması lazım. bazı üniversiteler kontenjan açmadan da başvuru alabiliyorlar. bunu takip etmeniz ve öğrenmeniz lazım.

- kontenjan açılır ise belgelerinizle başvuruyu yapmanız, sınav ve mülakata girmeniz gerekecek. kontenjan açtırmak biraz da size bağlı. gidip bölümle konuşun, planlarınızı ve çalışmak istediğiniz şeyleri anlatın. hocalar ikna olur iseler alabilirler sizi.

- kontenjan olmadan da başvuru yapabilirsiniz, ama bunu çukurova'daki enstitüden öğrenmeniz lazım. bu durumda başvurunuzu enstitüye yaparsınız, enstitü anabilim dalından görüş ister, bölümünüz de belgelerinizi inceleyip olumlu veya olumsuz bir görüş sunar.

her iki durumda da, kabul alır iseniz, derslerin sayılıp sayılmayacağı tamamen bölüme bağlıdır. tüm dersleri veya bazı dersleri kendilerinden de almanızı isteyebilirler. dpü'den aldığınız dersleri sayabilirler de, bu onlara kalmış.