arkadaşlar bilim sınavına gireceğim telekominikasyon anabilim dalında daha evvel sınava giren varmı?
Hocam sanırım dal ayrımı yok. Komple Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans programındaki derslerden soru soruluyor. Ben 3 Temmuzda Hacettepe Elektrik Elektronik Müh. Tezli Yüksek Lisans bilim sınavına girdim. Sınav 26 adet çoktan seçmeli sorudan oluşuyordu. 20 tanesinin işaretlenmesi isteniyor, siz daha fazla işaretlerseniz bile ilk 20 tanesi değerlendirmeye alınıyor. Soruların şıklarıyla beraber hem Türkçesi hem İngilizcesi vardı. Sınav süresi 120 dakika. Anladığım kadarıyla, Sorular genel olarak her lisans dersinden soru olacak şekilde seçilmiş. Hatırladığım kadarıyla; Antenler (Antenin etki alanı), Sayısal Tasarım(Model), Elektronik I (Op-Amp), Elektronik (Diyot- diyot çeşitleri/özellikleri ), Elektronik II (Small Signal Analysis -BJT), AC devre analizi, Telekomünikasyon (Bant genişliği-gürültü oranı), Bilgisayar Programlama (Verilen bir programın çıktısı), Deadlock-Ölüm kilidi (Hangi ders olduğunu bilmiyorum ), (Birim basamak - unit step , dürtü )Sinyaller, (Doğrusal zamanla değişmeyen sistemler) Sistemler, Fourier Serileri/ Dönüşümleri, Laplace Dönüşümü - tam emin değilim , Blok Diyagramı - kararlılık - kutup sayısı, titreşim elemanı (Oto. Kontrol Sis.), Dalgalar (Mikrodalga), Güç Elektroniği. Genel olarak tavsiyem, çalışacaksanız ayrıntıya girerek çalışın ve formülleri ezberleyin. En basitinden Antenin Etki Alanı sorusu formül bilinse sadece yerine koyacaksınız. Ama sınav genel olarak zordu, gördüğüm herkes bu konuda hemfikir. Yıldız Teknik Üni de sınava giren arkadaşlar da vardı, soruların bu kadar zor olmadığını söylemişti. Başka sorusu olanlara da bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım, iyi günler..