Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Mülakat sınavı Y.Lisans ( Yazılı ) ??

hguvel

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben eğitim bilimleri Ölçme değerlendirme (tezlil) yüksek lisans başvurmayı planlıyorum.
genel olarak Ölçme değerlendirme zor bilr alan olarak tabir ediliyor ve kontejyanları da sınırlı. 5 kişi filan alım oluyor.
bu bağlamda üniversiteler mülakat sınavı yapıyor. bu alanda mülakat sınavında ne gibi sorular soruluyor. aramızda bu konu da tecrübeli arkadaşlar var mı? sorumu cevaplarlarsa ona göre bir yol izleyeceğim. Bu sınav yazılı sınav olacak, Sonuç olarak eğitim fakültesi çıkışlıyım ve almış olduğum ölçme değerlendirme eğitimi dışında yüksek bir bilgiye sahip değilim bu alanda. Sınav yazılı olacak, şimdiden teşekkür ediyor ve akademik alanda tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..
Saygılar,:confused:

salt

Öğrenci
Hacettepe yazılı sınavına girdim. 3 soru vardı. birinci soruda bir araştırma durumu verilmiş. Bu araştırmadaki bağımsız değişken ve bağımlı değişken sorulmuştu. Yine aynı soruda araştırmaya uygun araştırma soruları hazırlamamız bekleniyordu. İkinci bir soruda bir öğretmenin yaptığı sınav ile ilgili bilgi verilmiş sınavın ve soruların geçerlilik ve güvenirliğini yorumlamamız istenmişti. Üçüncü soru ise memur sınavlarının çoktan seçmeli sorulardan oluşmasının olumlu-olumsuz eleştirisi istenmiş ve alternatif ölçme yöntemi belirtmemiz kısmen çözüm önerisi sunmamız beklenmişti. akademik bilgiden ziyade çok genel bilgi ile yorum gücünü ölçen bir sınav olduğu kanaatindeyim. sözlü sınavda ise ölçme nedir değerlendirme nedir ile başlayıp, değişken nedir türleri nelerdir, sabit nedir, test nedir.. gibi soruların yanı sıra kişisel bilgileri de sordular. nerde çalışıyorsun, öğretmenlikte başarılı mısın gibi.. ben bi ölçme değerlendirme kitabını taradım. yazılı sınavda özenli yazdım ama mülakatta kısa cevaplar verdim. kitap cümleleri ile değil. ölçme durum belirlemedir gibi.. başarılar..

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar , Marmara üniversitesinin eğitim programları ve öğretim bölümünün yazılı sınavına çağırıldım ancak ne tarz sorular gelir hiç bir fikrim yok , netten araştırdım ancak hep mülakat ile ilgili bilgiler mevcut, bana bu konuda yardımcı olabilecek birileri olursa çöl sevinirim , şimdiden teşekkür ederim .

gokhan81torun

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ölçme değerlendirmeden yüksek lisans bilim sınavına giren arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi