"Gelecege yonelik bir seyler yapayim, elimde bir tutar dalim olsun vs. gibi ileriye donuk bir sey" kavrami cok goreceli bir kavram bence. Keske bu kavrami kullanmadan sadece fikrinizi soyleseydiniz, boylece diger fikirleri de karalamamis olurdunuz. Kaldi ki bana sorarsaniz Nesnelerin Interneti ve Arttirilmis Gerceklik konularinin da en az Yenilenebilir Enerji kadar onu acik ve onlar da en az o kadar ileriye donuk konular. Sizin iddia ettiginiz gibi sadece yapacagi isi kurtaracak gunluk konular degil yani. Bana gore de akilli sistemler gelecekte en cok ihtiyac olacak meselelerden biri. (En cok ihtiyac duyulacak mesele bir degil, birden fazla, bu da onlardan biri)
Hocam o sizin konunuza gore degisir. Mesela benim tezim su an kullanilan bir yonteme daha verimli olabilecek yeni bir yontem sunma uzerine. Su ana kadar yaptigim deneyler de hipotezimi destekliyor, o yuzden bu sonuclari kullanacagim. Eger desteklemeseydi, ya tezimi degistirecektim ya da neden desteklemedigine dair yeni bir tez atacaktim ortaya. Sadece arastirma yapip fikirlerinizi yazmanin pek tez olarak kabul edilecegini sanmiyorum. Adi ustunde "tez" yani sizin bir "tez" atmaniz gerekiyor ortaya. Bir oneri sunmaniz ve bu onerinin calisip calismayacagini incelemeniz gerekiyor.
Yuksek lisans mezunu olup su an doktoraya devam eden arkadaslar ya da doktorasini da bitirmis hocalarimiz varsa, onlar daha iyi bilgi verebilir eminim.