Dilbilgisi Error Correctıon-2 By Saithoca

saithoca

Doçent
Find out which part of the sentence has an error. The error may be idiomatic or grammatical.

The major way in which texts are adjusted to suit the level of learners of various proficiency levels is by controlling the vocabulary occurs in them.

Podof

Araştırma Görevlisi
Bu biraz zorladı bakalım işin içinden çıkabilecek miyim :)

Öncelikle in which "şeklinde, bu yolla" anlamında kullanılıyor diye biliyorum. ama hep karıştırdığım bir şey olduğundan emin değilim yani seçeneği kesin olarak eleyemiyorum.
Ama eğer bildiğim gibiyse o zaman "the major way" yani bu işin en baskın yolu söz konusu ise "bu yolla" anlamı uygundur.

"To suit the level" seviyelerine uyması için anlamı var. sıkıntı yok.

"various proficiency levels" çeşitli seviyelerdeki... anlamca uygun.

"by controlling" kontrol ederek anlamında. Oysa cümlenin yüklemi bu. kontrol etmektir anlamına ihtiyacım var. by'ı atarsam bu anlama ulaşırım.

"vocabluarry occurs in them" them ile textlerden bahsediliyor. Dolayısı ile "textin içinde mevcut olan kelime bilgisi" anlamında bir sıkıntı yok. Olmasa da olur ama sorun yaratmıyor.

Dolayısı ile ben by'da hata var diyorum hocam.

Sayenizde de hiç yoktan bir kaç soru çözüm bu gün çok teşekkürler :)

cinnamon

Öğrenci
hem by hem de occurs bana göre hatalı. By kullanımı gereksiz. Occurs ise ya "which occurs" ya da "occuring" şeklinde kullanılmalıydı.

saithoca

Doçent
hem by hem de occurs bana göre hatalı. By kullanımı gereksiz. Occurs ise ya "which occurs" ya da "occuring" şeklinde kullanılmalıydı.

Bu tür sorularda sadece 1 Error vardır ben de ona göre hazırladım. Please watch out :) By the way, açıklamanız Podof'a göre çok kısa kalmış. Kafanızda geçenleri çok çözemiyorum. Oysa şıkları teker teker elerseniz hangi mantığa binaen eledğinizi görebilir ve hatalı olanları düzeltme şansını bulabiliriz.

- - - Güncellendi - - -

Bu biraz zorladı bakalım işin içinden çıkabilecek miyim :)

Öncelikle in which "şeklinde, bu yolla" anlamında kullanılıyor diye biliyorum. ama hep karıştırdığım bir şey olduğundan emin değilim yani seçeneği kesin olarak eleyemiyorum.
Ama eğer bildiğim gibiyse o zaman "the major way" yani bu işin en baskın yolu söz konusu ise "bu yolla" anlamı uygundur.

"To suit the level" seviyelerine uyması için anlamı var. sıkıntı yok.

"various proficiency levels" çeşitli seviyelerdeki... anlamca uygun.

"by controlling" kontrol ederek anlamında. Oysa cümlenin yüklemi bu. kontrol etmektir anlamına ihtiyacım var. by'ı atarsam bu anlama ulaşırım.

"vocabluarry occurs in them" them ile textlerden bahsediliyor. Dolayısı ile "textin içinde mevcut olan kelime bilgisi" anlamında bir sıkıntı yok. Olmasa da olur ama sorun yaratmıyor.

Dolayısı ile ben by'da hata var diyorum hocam.

Sayenizde de hiç yoktan bir kaç soru çözüm bu gün çok teşekkürler :)

Soru çözmenize şevk verebilmek ne güzel. Güzel iltifat için teşekkürler. By the way, harika bir mantık yürütme şekliniz var. Bunun için sizi tebrik ediyorum. Ancak siz de cinnamon gibi "by" kısmına takılmışsınız. Please focus your attention on the other parts of the sentence, because this will help you see the erronous part much more quickly.

Podof

Araştırma Görevlisi
Teşekkürler hocam :)

Madem by'a takılmakta hata ediyoruz baştan bakıyorum. In which, to suit ve various hala yukarıda saydığım sebeplerden dolayı mantıklı geliyor.
Ama acaba occur yalnız aktif şeyler için mi kullanılıyor diye şüpheye düştüm. Yani bir şeylerin vuku bulması, gerçekleşmesi... Ama bir textin içerisinde "bulunmak" pasif bir şey. Bir gerçekleşme hali değil. Durum.
Bu şartlar altında exist kelimesi dururken occur kullanmak yanlıştır belki?

saithoca

Doçent
Teşekkürler hocam :)

Madem by'a takılmakta hata ediyoruz baştan bakıyorum. In which, to suit ve various hala yukarıda saydığım sebeplerden dolayı mantıklı geliyor.
Ama acaba occur yalnız aktif şeyler için mi kullanılıyor diye şüpheye düştüm. Yani bir şeylerin vuku bulması, gerçekleşmesi... Ama bir textin içerisinde "bulunmak" pasif bir şey. Bir gerçekleşme hali değil. Durum.
Bu şartlar altında exist kelimesi dururken occur kullanmak yanlıştır belki?

Sevgili podof ne exist ne de occur nesne alan bir fiil değil. Geçişlilik yok yani. Evet sorun OCCURS kısmında ama farklı bir nedeni var.