Eş durumu - Erasmus

Flawless

Öğrenci
Herkese merhabalar.

Erasmusa hak kazandığımız durumda, eşimizin de bizimle gelme ihtimali var mı acaba?

Not: ÖYP'liyim.
 

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Gideceğiniz ülkedeki bir dil kursuna veya yüksek lisansa filan yazdırırsınız eşinizi, o şekilde uzun süreli öğrenci vizesi ile yanınızda kalır. Orada kalacağınız süre kadar uzun vadeli turist vizesi vermeyebilirler.

Erasmus için verilen vize ve oturum izni eşi, çocuğu kapsamıyor diye biliyorum. Ulusal Ajans Erasmus birimine sormak lazım bu soruyu.
 
Son düzenleme:

Flawless

Öğrenci
[MENTION=63315]qpuro[/MENTION]

Hocam teşekkür ederim cevap için, bayramdan sonra bir danışayım UA'ya, duruma göre forumda da paylaşırım.
 

Emreli

Öğrenci
[MENTION=64226]Flawless[/MENTION] hocam durum nedir acaba bilgi edinebildiniz mi ya da eşinizi yanınızda götürebilmenin başka bir yolunu bulabildiniz mi?
 

Flawless

Öğrenci
[MENTION=81022]Emreli[/MENTION] Hocam yoğunluktan bir türlü tam bir neticeye ulaşamadım. Hafta içinde UA'yı arayıp konuşacağım. Son durumu burada paylaşırım.
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba ben erasmus'la avusturya'dayım. 4 yaşındaki kızım da yanımda. vize verdiler ona. erasmus vizesine başvurduk onun için de, dediğim gibi verdiker. eşim için başvurmadık vizeye. gri pasaport aldık ona ara sıra geliyor bizi ziyarete. bu arada öyp'liyim.
 

Flawless

Öğrenci
BİMER'den gelen cevap:

Sayın X,

Öğrenci/personel değişimi farkı olmaksızın programdan yalnızca hak kazanan kişi yararlanabilmektedir. Maalesef yardımcı olamıyoruz.

İyi günler dileriz.

PS: Erasmusa eşimle gidemezsem 3 çocuk nasıl olacak?
 
A

Akademik Forum

Guest
bende eşim için hangi vizeye başvurmalıyım diye düşünüyorum

hocam gidebildinizmi
 
Üst