Eski Yeni Tüm Araştırma Görevlileri 50/D'ye geçiriliyor

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar,
Yeni çıkan kanun tasarısını görmüşsünüzdür. Bu tasarıda 33/A tamamen kaldırılıyor ve bütün araştırma görevlileri 50/D maddesine göre geçici kadroya alınıyor. Haberlerden ve yazılanlardan anlaşılan yasayı geriye yürütüp herkesi 50/D'ye geçirecekler. Bu konudan sanırım çoğunluk habersiz, forumda da dikkat çekmedi. Bence çekmesi gerekiyor. Akademinin kanseri olan 50/D'yi kaldırmak yerine 33/A'yı kaldırmaları tamamen yanlış. Bizler burslu öğrenci değiliz, gündüzleri bütün akademik ve idari angaryaları yerine getirip akşamları uykusuz kalarak tez ve makale yazıyoruz. Sıradan memur kadrosunda bulunan insanların bizden daha çok vakti var ve hatta mesaisini iş yerinde tez yazarak geçiren memurlar var. Bu kadar yükün altında ezilirken bir de YÖK tarafından sürekli kadro durumuyla, iş güvencesiyle oynanan bir kitle olduk. Ben 1.5 yıldır bu meslekteyim, neden bizle bu kadar uğraştıklarını anlayamadım. Bu konuda bilinçlenip 50/D'nin tasarıdan çıkarılması için ses vermeliyiz. Eğer 50/D yasada kalır ve 33/A çıkarılırsa yasa geriye yürümese bile üniversiteler bize bunu demoklesin kılıcı gibi gösterecektir. Aynı şekilde daha yasa çıkmadan görev uzatma sürelerini eğitime bağlayan üniversiteler görünmeye başladı.

Araştırma görevlileri artık geçici statüde istihdam edilecek - Memurlar.Net
Araştırma Görevlileri Artık Geçici Statüde Yerleştirilecek - Kamu News

Denizoya

Öğrenci
Merhaba. Ben 2017 yılında açılan araştırma görevlisi kadrosuna 2018 yılında 33 a şu olarak atandım. Atandıktan 5 ay sonra personel işler kadrolarımızın 50 d ye geçeceğini söyledi. Bu şekilde ataması yapılan arkadaşlar var mı?