Farklı Alanda Yüksek Lisans

Hazel_aze

Öğrenci
Arkadaslar, tip muhendisliyi bitirmis birisi guzel sanatlar bölümünde Yuksek Lisans okuya bilir mi? 3 yıl staj var bu alanda. Yani bitirilen lisans üzere çalışmamis fakat almak istenen Yuksek Lisans alaninda staj yapmis. Fikirlerinizi almak isterim...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

aktan

Doçent
Arkadaslar, tip muhendisliyi bitirmis birisi guzel sanatlar bölümünde Yuksek Lisans okuya bilir mi? 3 yıl staj var bu alanda. Yani bitirilen lisans üzere çalışmamis fakat almak istenen Yuksek Lisans alaninda staj yapmis. Fikirlerinizi almak isterim...

Söylemiş olduğunuz şey doğrudan başvurulacak programın bağlı olduğu enstitüyü ilgilendiren bir karar; ayrıca üniversitenin özel mi devlet mi olmasına göre, programın tezli veya tezsiz olmasına göre de değişebilecek bir şey..

Ama şansınız var, güzel sanatlar enstitüleriyle iletişime geçin durumunuzu anlatın bence..

Hazel_aze

Öğrenci
Teşekkürler, aktan. Peki bir yıl bilimsel Hazırlık okuyamaz mıyım? Bilginiz var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Teşekkürler, aktan. Peki bir yıl bilimsel Hazırlık okuyamaz mıyım? Bilginiz var mı?

Alanlar arasında çok fazla fark varsa okutuyorlar, sizin bölümleriniz farklı onun temelini almanız için lisans döneminden temel dersi almanız gerekecek.

Hazel_aze

Öğrenci
Nazmi, peki bu temel dersler ne kadar süreyle almam gerekecek? Bu bilimsel hazırlık değil mi?

Shahbaz

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Ben yabancı uyruklu olarak Ankara, Gazi, Hacettepe, Atatürk ve On Dokuz Mayıs üniversiterine yüksek lisans için başvuru yapacağım. Lakin ben pazarlama mezunuyum, bu durumda Eğitim Yönetimi yüksek lisans yapabilirmiyim?

67 ALES var, 96 Lisans ortalama-GPA, mayısda TÖMER-e gireceğim, ondan da 80 alacağım yüksek ihtimal ama YDS yok.

Son düzenleme:

aktan

Doçent
Merhaba arkadaşlar,

Ben yabancı uyruklu olarak Ankara, Gazi, Hacettepe, Atatürk ve On Dokuz Mayıs üniversiterine yüksek lisans için başvuru yapacağım. Lakin ben pazarlama mezunuyum, bu durumda Eğitim Yönetimi yüksek lisans yapabilirmiyim?

67 ALES var, 96 Lisans ortalama-GPA, mayısda TÖMER-e gireceğim, ondan da 80 alacağım yüksek ihtimal ama YDS yok.

Yabancı uyruklular ile TC vatandaşlarının başvuruları arasında farklılıklar var. Örnek vermek gerekirse, Gazi Üniversitesi "Eğitim Yönetimi" yüksek lisans programı TC. vatandaşlarından 2 senelik eğitim alanında iş deneyimi istemekte. Ancak, yabancı uyruklular için böyle bir durum söz konusu değil.

En iyisi, belirtilen enstitüleri telefonla aramak veya gitmek..

Bu arada Türkiye Bursları ile mi geldiniz.?

Shahbaz

Öğrenci
Yabancı uyruklular ile TC vatandaşlarının başvuruları arasında farklılıklar var. Örnek vermek gerekirse, Gazi Üniversitesi "Eğitim Yönetimi" yüksek lisans programı TC. vatandaşlarından 2 senelik eğitim alanında iş deneyimi istemekte. Ancak, yabancı uyruklular için böyle bir durum söz konusu değil.

En iyisi, belirtilen enstitüleri telefonla aramak veya gitmek..

Bu arada Türkiye Bursları ile mi geldiniz.?

Bilgi için teşekkür ederim. O zaman başvuru tarihleri açıklandıktan sonra arasam daha mı iyi olur? kontenjanlar bilindiğinden daha uygun olur diye düşünüyorum.

Hayır, kendi imkanlarımla başvurmayı düşünüyorum. Türkiye Burslarına da başvurdum amma umutlu değilim, geçen yıl mulakata bile davet almadım. Bu yıl daha ilk seçimin sonuçları açıklanmadı

Son düzenleme:

aktan

Doçent
Umarim istediginiz sekilde bir gelisme olur. Turkceniz mükemmel seviyede düzgün ama bunu söyleyebilirim...en azından yazı dilinde..Başarılar.m

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi