Farkli alanda yuksek lisans ve OYP

olala

Öğrenci
Herkese merhabalar!
Ben yeni mezunum oyp ye basvurmak istiyorum ve cok fazla bilgim yok incelikleri hakkinda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Sorunum Su ki; yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi alanda olacagina bir turlu karar veremiyorum. Bolumum çin dili ve edb. , ben nedense uluslar arasi iliskiler veya tarih alaninda yapmanin daha mantikli olacagini ayriyeten severek yapacagima inaniyorum. Ama oyp de farkli alanda yuksek yapinca yuksek lisans yaniyor diyorlar? Ve farkli bir alanda yuksek lisans yapinca kendi alaninda yukselmede sorun yasar miyim? Sizler ne tavsiye edersiniz? Umarim forumda gezin cevabi var diye fircalamazsiniz cunku ben sizin benim bolumum hakkinda onerilerinizi merak ediyorum.Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Son düzenleme:
K

Kansu Özçelik

Guest
Farklı bölümlerden yüksek lisans yaparsanız bu durumun akademik kariyerinize fayda düzeyi fazla olmayacaktır. Akademik kariyeri düşünüyorsanız eğer lisans bölümüyle alakalı olan ve alt bileşeni olarak sayılan bir alanda yüksek lisans yapmanız faydanıza olacaktır, aksi takdirde başvuru yapacağınız bölüm o yüksek lisansı kale almaz. Cari usul araştırma görevlisi alım ilanlarında özel şartlar belirtiliyor, bölümle alakalı ne tarz şartlar aranıyorsa ona yakın hale gelmeniz faydanıza olacaktır.

Başarılar,

Bu alana bir cevap yazın...