Farklı bölümden yüksek lisans yapmak

Birsell

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.. Konaklama işletmeciliğinden mezunum arkadaşlar yani eşit ağırlık. Fakat ben yüksek lisansımı sözel ve farklı bir bölümden yapmak istiyorum örneğin iletişim fakültesi gibi. Daha sonra sözel bir bölümden araştırma görevliliği için başvurularımı yapmak istiyorum. Bu mümkün müdür ? Bu tarz bir şey yapan var mı ? Varsa dezavantajları nelerdir ? Aklım çok karışık lütfen yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkürler.

ozozca07

Öğrenci
Merhabalar. Lisans olarak Hacettepe eğitim fakültesi mezunuyum. Tezli yüksek lisansımı Marmara eczacılık biyokimya alanında tamamladım. Haziranda doktora öğrencisi olarak aynı alanda devam edeceğim. Her iki bölümün de ales alanı sayısaldı tabii ama bunun bir önemi yok. Hangi alanda yüksek lisans yapmak istiyorsanız o alandaki ales puanını tutturmanız önemli sadece. Bir de daha önemlisi mülakatta jüriyi ikna edebilmeniz. Mülakat dışında yazılı sınav da ön eleme olarak genelde tercih edilebiliyor. YL yapmak istediğiniz bölüm hakkında bilgi sahibi olmanız şansınızı arttıracaktır. Bir de başvuru koşullarında yer alan tüm yeterlilikleri sağlamanız gerekir. Bunlar kulağa zor gelse de, aslında sandığınız kadar zor konular değil. Düzenli bir çalışma ve araştırma ile hepsini başarmanız mümkün. Yeter ki istekli olun ve jüriyi de buna inandırın. Zorluklarına gelecek olursak; bu alanda lisans eğitimi almış kişiler ile yarışacaksınız ve bilimsel hazırlık almanız önerilmez ise doğrudan belli bir bilgi birikiminiz varmış gibi dersler almaya başlayacaksınız. Burada bütün olay sizin azim ve istikrarınız. Çalışırsanız her şeyi başarabilirsiniz yeter ki inananın. Başvurmak istediğiniz üniversite ve YL programının mülakat sorularına ulaşma şansınız varsa ulaşın. Bu bölümlerde YL yapan başka kişiler ile irtibat kurmaya çalışın. Gerekirse bölüme giderek hocalar ile görüşün ve kendinizi tanıtın derim. Başarılar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
yok artık eğer hocam eğitim fakültesindeki diplomanız fen bilgisi, kimya ya da biyoloji değilse çok ilginç bir durum.

Birsell

Öğrenci
Çok detaylı ve güzel bir cevap yazmışsınız. Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım.. Değerli cevabınız için teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Araştırma görevliliği ilanlarında lisans mezuniyeti, yüksek lisans için istenen bölüm özel şartlarda belirtilir. Örneğin iletişimden yl yaparsanız 've' şartıyla çıkan ilanlara başvuramazsınız 'veya' şartıyla çıkan ilanlar da lisansı başka bölümden olup iletişimden yl yapan herkese açık olduğundan rekabet çok olur. Bölümlere çok hakim olmamakla birlikte sözel olduklarından dolayı araş. gör. adaylarının yüksek puana sahip olduklarını düşünüyorum yani ales ve dil puanının yüksekse bu yarışta kendinize yer bulursunuz. Yüksek lisansa bir şekilde kabul edilebilirsiniz ancak amaç araştırma görevliliği ise çok düşünmek gerekir.

A

Akademik Forum9

Guest
Alandisi yüksek lisans

Arkadaslar ben Maliye mezunuyum işletme yüksek lisans kabulü aldım. Akademik Kadro için lisans mezuniyeti engel midir vs. Bilen varsa aydinlatsin