FCE ve IELTS arasında kaldım kararsızım yardım lütfen !

master07

Öğrenci
Herkese kolay gelsin. Doktora için hazırlanıyorum ve en az 55 almam gerekiyor daha önceden üds den 51.25 ve son yapılan yds den 33.75 puan aldım. FCE için orta seviye üstü bir sınav diye geçiyor araştırdım. IELTS için de yds karşılıkları değiştirildi. İkisini karşılaştırırsak hangisine girmeliyim FCE de 60 ve üstü yds de 75 e denk geliyor IELTS ten de en az 4.5 almam gerekiyor 55 e denk geliyor aralık döneminde bu iki sınavdan birine hazırlanmayı düşünüyorum yds defterini kapattım. Fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Herkese kolay gelsin. Doktora için hazırlanıyorum ve en az 55 almam gerekiyor daha önceden üds den 51.25 ve son yapılan yds den 33.75 puan aldım. FCE için orta seviye üstü bir sınav diye geçiyor araştırdım. IELTS için de yds karşılıkları değiştirildi. İkisini karşılaştırırsak hangisine girmeliyim FCE de 60 ve üstü yds de 75 e denk geliyor IELTS ten de en az 4.5 almam gerekiyor 55 e denk geliyor aralık döneminde bu iki sınavdan birine hazırlanmayı düşünüyorum yds defterini kapattım. Fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

yardım lütfen

- - - Güncellendi - - -

FCE hakkında ıelts ile karşılaştırma yapabilecek var mı?

yenermsu

Öğrenci
"First Certificate English" sınavının süre sınırlaması yoktu bildiğim kadarıyla ve sertifikalı bir sınav olduğu için daha zor olabilir. Zira advanced ingilizce gerektirir. IELTS ise seviye belirleme sınavı ve orta seviye birinin doktora için yeterli puanı alabileceği bir sınav. Eşdeğerlik tablosuna bakarsan FCE başarılı kabul edilen en düşük C seviyesi = 70 YDS IELTS 9 üzerinden 4,5 = 55 YDS FCE C seviyesinin altı başarısız olarak belirtiliyor. Dolayısı ile IELTS daha mantıklı görünüyor.

sidneh

Profesör
IELTS'e çalışmak daha kolay FCE'den, FCE'nin mantığını tam oturtmanız gerek. Yapı olarak ikisi birbirinin aynısı, sadece speakingte iki kişi alınıyorsunuz içeri ve diyalog yapmanız isteniyor.

Şöyle söyleyeyim IELTS'e 1 ay ayırıyorsanız, FCE'ye 1,5-2 ay ayırmanız gerek.

yenermsu

Öğrenci
FCE de başarı çıtası çok yüksek o yüzden orta seviyedeki biri için riskli olabilir. IELTS in başarı çıtası daha esnek. 9 üzerinden bir puan alıyorsun ve 4,5 doktora kabulu için yeterli olabiliyor. Biraz ingilizce geçmişi olan biri için sınavda çuvallasan bile 5 alabilceğin bir sınav IELTS. Tabi sınav stratejilerini iyi bilmek gerekiyor ve uykusuz gitmemek gerekiyor sınava.

FCE'ye girmediğim için daha zor ya da kolay diyemem ama puanlama sistemine göre bakarsak ve geçerlilik süresi sınırsız olduğu için çok kolay olacağını sanmam.

cbufatih

Öğrenci
son yds'den 53,75 almıstım, doktora için yetersizdi, bi de şu ielts'e gireyim dedim. Cambridge'nin 1den 9 a kadar hepsini çözdüm. 1 ay baska hiç bir şeyle uğraşmadan sadece ingilizceyle uğraştım ve akademikten 6 aldım. yds yerine tereddüt etmeden giriniz soru tipleri herşey belli, büyük sürpriz yaşamıyorsunuz...