MERHABA ;
bazı okullar izin vermekte iken bazı okullar sınırlayarak başvuruya kapatabilir.açılan ilan metninden bunu algılamanız mümkündür.
ANCAK;
türkiyede eğitim ciddi derece sıkıntılıdır (bu şahsi görüşüm, etik unsurlar ihlal edilmeden eleştirel olarak soru yöneltilirse cevaplandırırım) ,bu nedenle ben bu alanı önermemekteyim. geniş çehrede düşünebilen bir vizyonunuz var ise "matematik" bilim alanında da devam etmeniz önerilebilir (ama önermiyorum). ancak her koşulda "bilgisayar mühendisliği" bilim alanı bu tüm alanlar içersinde başvurabileceğiniz en güzel alandır. bu bir mutlak değerlendirmedir. yoksa fen-edb ve eğitim deki kadar olmasada , mühendislikte de iş problemleri olduğu açıktır. ayrıca temel bilimler sanki yalnızca türkiyede çok fazla kıymetsizleştirildi. yalnız bunların sebebi muhtemelen koyu yazılan cümlenin genelen de doğru olması.
ales sınavının ben tüm ösym nin yaptığı tüm sınavlar arasında neredeyse en az kıymetli bulduğum sınav. yinede bu sınav sonuçlarını halihazırda doktora programı sonuna kadar tc.de akademik kadro ve lisansüstü başvuralrında kullanmak zorundasınız -->> ve bu değerlendirmelerde ağırlığı yüksektir.ancak dil (hem akademik hem iletişim açısından) bence çok çok önemli. üstteki sınav puanlarına üzlmenize bence gerek yok. isteseniz yükseltebilrsiniz.
matematik mezunuyum bu arada ve uzay analizi üzerine tezliyim. üstte şu sebepten matematik için önerilebilir demiştim: benim bir iki tane çok disiplinli projem ve yayına sunulmamış makalelerim var, bir projeyi iü deki matematik ve fizikteki hocalarıma anlattığım zaman beğenmişlerdi.birde diğer (çoğu) matematikçilerden ayrı bir profilim var gibi. çalışmaların çoğu analiz veya cebir tabanlı kriptolojik araştırmalar şeklinde kabaca. (altın oranı biliyorsunuz (bu bulgu halen de yetersiz kalmakta bence hatta bundan eminim!) buna benzer bir araştırma denebilir) (yalnız sadece projeme dair ; birşey söyleyebilmek, mesela burada böyle bir kripto var diyebilmek için gözlem gerekiyor ve bu zorunlu) !: bu araştırmaları hem yapmak kolay değil hemde uygulaması o kadar kolay değildir. (matematğin dışına taştığı için). ayrıca bu çalışmalar henüz yayınlanmadığı için bende parantez içinde önermiyorum dedim.yinede siz bilirsiniz