Fikirleriniz Lütfen

Arkadaşlar tezim için konu araştırıyorum. Din sosyolojisi alanında yüksek lisans yapıyorum. Literatür taraması yapacağım, daha önce çalışılmamış orjinal bir konu olsun istiyorum. Katkılarınızı bekliyorum.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA ;

ben disiplinlerarası çalışıyorum da matematik analiz uzamnıyım ,bu alanda, analizle bağ kurmaya çalıştığım alanlar arasında,siz şöyle birşey seçebilirsiniz belki

"insan ilişkileri içersinde ,özel hayattaki dini tabiiyetin yeri ve etkileri"
şunun gibi şeyler içerecek yani

** farklı dine mensup iki insan evlenbilir mi (sıklık)
** böyle bir evlilik yapmak isteyen bu bireyler nelere dikkat etmekte
** ve bu evlilik gerçekleştikten sonra ne tür hadiseler meydana gelmekte ,normal seçimden farkları neler olur

böyle bir konu seçecek iseniz ben anket araştırması yapmanızın faydalı hatta gerekli olacağını düşünüyorum. tabi bunun için ingilizce de bilmeniz çok daha avantaj olur.

başarılar.

Arkadaşlar tezim için konu araştırıyorum. Din sosyolojisi alanında yüksek lisans yapıyorum. Literatür taraması yapacağım, daha önce çalışılmamış orjinal bir konu olsun istiyorum. Katkılarınızı bekliyorum.

Müslümanların Radikalleşmesinin Nedenleri. Çalışılmış olabilir ancak güncelliğini koruduğu ve bizi de yakından ilgilendirdiği için iyi bir çalışma olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.Hazırlayacağım tezin beni doktorayada taşımasını istiyorum.Yani üzerine koyabileceğim geliştirebileceğim bir konu istiyorum. İngilizcem orta seviye bu arada.Önerilerinizi not alıyorum. Tekrar teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
Güzel ahlak için din gerekli midir? Ahlak olmadan din amacına ulaşabilir mi? Toplumların ahlak anlayışında dinin yeri, dinlerdeki doğru kavramı ve kültürlerdeki doğru kavramı

Arkadaşlar merhaba. İnsanlar dini yaşarken dünya için mi ahiret için mi yaşıyorlar. Hangisi daha ağır basıyor. Bu konuyu nasıl geliştirebilirim.. Değerli yorumlarınzı esirgemeyin lütfen.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada din sos.de y.l yapmış deneyimli arkadaşlar var mı?