Finans yada MBA yüksek lisansı ?

tonysoprano1

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Uluslarası finans öğrencisiyim ve uluslarası ilişkiler Çap okuyorum. Yurt içinde finans yada mba yüksek lisansı yapmak istiyorum. Finansa ilgim var ama programlar tezsiz, bu durum akademik olarak kalmak istersem dezavantaj oluşturacak. O yüzden finans ve mba arasında kalıyorum. Devlet olarak Odtü, Istanbul univ. Özel olarak Koç ve Bilkent düşünüyorum. Ortalmam iyi fakat Özeller eğitim ücretimi karşılarlar mı bilmiyorum?
Odtü Mba hedefim diyebilirim . Acaba odtü'de okuyan arkadaşlar varsa genel olarak nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar ALES puanı yeterli olur benim için?
Biraz karışık oldu ama genel hatları bunlar. Fikirlerinizi alırsam sevinirim. Teşekkürler.

bus.adm

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar. Uluslarası finans öğrencisiyim ve uluslarası ilişkiler Çap okuyorum. Yurt içinde finans yada mba yüksek lisansı yapmak istiyorum. Finansa ilgim var ama programlar tezsiz, bu durum akademik olarak kalmak istersem dezavantaj oluşturacak. O yüzden finans ve mba arasında kalıyorum. Devlet olarak Odtü, Istanbul univ. Özel olarak Koç ve Bilkent düşünüyorum. Ortalmam iyi fakat Özeller eğitim ücretimi karşılarlar mı bilmiyorum?
Odtü Mba hedefim diyebilirim . Acaba odtü'de okuyan arkadaşlar varsa genel olarak nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar ALES puanı yeterli olur benim için?
Biraz karışık oldu ama genel hatları bunlar. Fikirlerinizi alırsam sevinirim. Teşekkürler.

istediğin ünilerAles ten çok yabancı dil bilgisi isteyen üniler. Yine tabi alesin 80 in üstü olursa güzel olur. Ama ingilizce yds puanın 85-90 olsunki engel çıkmasın.

Mr. Bombastic

Öğrenci
Odtü'de YDS kabul edilmez hocam, TOEFL IBT 92, IELTS 7.0 veya METU PROFICIENCY 75 minumum kriterlerini sağlamanız gerekir. Ales 80+ ve ortalamada 3.00 üzeri ise başvuru yapabilirsiniz ama önceliği kendi üniversitesine ve yurtdışından gelen öğrencilere veriyorlar. Bu açıdan biraz kapalı bir okuldur. Tüm kriterleri fazlasıyla sağlamama rağmen iktisat ve işletme bölümleri için mülakata bile çağrılmadım. Rakiplerimin puanlarına da ulaşamadım. Sadece soy isim sıralamasına göre mülakat listesi açıklıyorlar. Bu açıdan da açık ve netlik fazla bulunmaz.

Eğer notlarınız yüksek ve kendinize güveniyorsanız başvuru yapıp şansınızı deneyin derim ama pek umutlanmamanızı tavsiye ederim. Odtü prof. 70TL+ her programa başvuru ücreti 75+TL, toefl ve ielts skorunuz yoksa proficiency e girmenizi tavsiye nispeten daha kolayıdır ama yds den baya zordur.

Başarılar dilerim. Beni almadılar ama bir şekilde giriş yapacağım olmadı doktorada olmadı dgs ile.

bus.adm

Araştırma Görevlisi
Odtü'de YDS kabul edilmez hocam, TOEFL IBT 92, IELTS 7.0 veya METU PROFICIENCY 75 minumum kriterlerini sağlamanız gerekir. Ales 80+ ve ortalamada 3.00 üzeri ise başvuru yapabilirsiniz ama önceliği kendi üniversitesine ve yurtdışından gelen öğrencilere veriyorlar. Bu açıdan biraz kapalı bir okuldur. Tüm kriterleri fazlasıyla sağlamama rağmen iktisat ve işletme bölümleri için mülakata bile çağrılmadım. Rakiplerimin puanlarına da ulaşamadım. Sadece soy isim sıralamasına göre mülakat listesi açıklıyorlar. Bu açıdan da açık ve netlik fazla bulunmaz.

Eğer notlarınız yüksek ve kendinize güveniyorsanız başvuru yapıp şansınızı deneyin derim ama pek umutlanmamanızı tavsiye ederim. Odtü prof. 70TL+ her programa başvuru ücreti 75+TL, toefl ve ielts skorunuz yoksa proficiency e girmenizi tavsiye nispeten daha kolayıdır ama yds den baya zordur.

Başarılar dilerim. Beni almadılar ama bir şekilde giriş yapacağım olmadı doktorada olmadı dgs ile.

yds kabul edilmediğini bilmiyordum.. Ar. Gör. lük için odtü yds 80, boğaziçi 90 istiyor ben ordan aklımda kalmış. Ama yinede ingilizce bilgisi istiyorlar...

A

Akademik Forum

Guest
Yorumlarınız için teşekkür ederim. İngilizce yds bende düşünmüyordum, sanırım ingilizcede problem yaşamam. Ancak, kapalı bir okul, kriterleri sağlamama rağmen benide kabul etmediler demeniz korkuttu gözümü.

Mr. Bombastic

Öğrenci
Arş. Gör. ilanında Odtü Sosyal Bilimler için 80 mühendislik bölümleri için genellikle 75 koyuyor. Boğaziçi ise bölüm farketmeksizin 90 koyuyor.

Yüksek Lisans ve Doktora başvurularında yds kabul etmez ODTÜ.

Bu arada Odtü'de arş.gör sınavına da girdim :)

tonysoprano1

Öğrenci
Yorumlar için teşekkür ederim. Bende yds düşünmüyordum zaten. İngilizce problem olacağını sanmıyorum. Ancak, kapalı bir okul ve krtiterleri sağlamama rağmen kabul edilmemeniz gözümü korkuttu. Ales kaçtı sizin ?

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
merhabalar , ekonometri okuyabilirsiniz (bir istatistikçi olarak kararlı bi kişiliğiniz yoksa tavsiye etmemekteyim ,parametreler kafayı da yedirtebilir hatta batırabilir :) ,helal olduğu söyleniyor neyse bu kısmına ben çok girmeyeyim)

benim hep savunduğum bir ilke var ,normalin üzerinde bir zekanız var ise ,bence okuduğunuz yer çok etkili olmaz sizin elinizde bana göre , ama elbette ki kaliteli bir hocanın yanında yetişmiş bir öğrenci daha iyi br meyve olacaktır fakat bu sürekli olarak onunla muhattap olmanızdan kaynaklanan bir şey genelliği bozmaz..

kolaygelsin ..

Mr. Bombastic

Öğrenci
Evet, işletme hocam Öyp İşletme konusunda da görmüştüm sizi [MENTION=81496]bus.adm[/MENTION]

Hocam ales düşük biraz benim ea-79, ama iktisat için sayısal ales istiyorlar haberiniz ola [MENTION=85814]tonysoprano1[/MENTION]

Son düzenleme: