Gazi SBE Yüksek Lisans Bilim Sınavı Soru Kapsamı

SİLGİ

Öğrenci
Arkadaşlar Gazi Üniversitesinin SBE Halkla İlişkiler Ve Tanıtım ile Radyo,TV bölümlerine yüksek lisans için başvurdum. Burada yapılacak olan yazılı sınavlarda hangi konulardan sorular yöneltiliyor bilgisi olan var mı? Okumamı tavsiye edeceğiniz kaynaklarıda yazarsanız sevinirim.

Fellini

Öğrenci
Foruma yeni uye oldum. Ve sordugunuz soruya cevap ariyorum ancak burda goremedim. Gazi Radyo-TV yazili sinav ve mulakatta neler soruluyor acaba? Basvuranlar tecrubelerine paylasirsa sevinirim. Tesekkurler.

ahmedoff

Profesör
RTS yüksek lisans bilim sınavı soruları geçen sene (hatırladığım kadarıyla) aşağıdaki gibiydi:
1. Fidelite ve koveraj kavramlarını tanımlayarak açıklayınız.
2. İletişim çalışmalarında kullanılan kuramları anlatınız.
3. "Hür ve sorumlu basın yayın" kavramını ulusal/uluslararası mevzuatlar çerçevesinde açıklayınız.

A

Akademik Forum

Guest
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu kadar ayrıntılı sorduklarını bilmiyordum :( Ama mesela ben farklı bir bölümden geldim bu kavramları nasıl bilebilirim ki? Tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı?

esmdmrl

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Gazi üni sbe çalışma ekonomisi ve sosyal politika bölümlerine başvuru yaptım. Sınavlarla ve mülakatlarla ilgili bilgisi olan var mı acaba?? Yazılı sınavda nasıl sorular çıkıyor nelere çalışmalıyım yardımcı olabilir misiniz??? Teşekkür ederim.

Bu alana bir cevap yazın...