Gazi Universitesi yuksek lisans

Zencefilable

Öğrenci
Herkese merhabalar.
Gazi Universite Uluslararasi Iliskilerden bu sene mezun oluyorum ve hemen yuksek lisansa baslamak istiyorum.
Ilk tercihim Gazi Universitesi olsun istiyorum ve kendi bolumumde yapma dusuncesindeyim.
Ortalamam 3.35 Ales ea 74 yds 56.25
Tecrubeli arkadaslardan ricam bu bilgilerle bu sene yuksek lisans sansim nedir?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Herkese merhabalar.
Gazi Universite Uluslararasi Iliskilerden bu sene mezun oluyorum ve hemen yuksek lisansa baslamak istiyorum.
Ilk tercihim Gazi Universitesi olsun istiyorum ve kendi bolumumde yapma dusuncesindeyim.
Ortalamam 3.35 Ales ea 74 yds 56.25
Tecrubeli arkadaslardan ricam bu bilgilerle bu sene yuksek lisans sansim nedir?

Var hocam ales düşük biraz ama önemli olan yapılacak sınav yani o sınava bağlı her şey. Ales 80 üstü olsa kesin girerdin. Ben tez aşamasındayım

delen__1905

Öğrenci
birde hocam eğer istekliyseniz hocalarınız ile görüşün torpil yaptırmak için değil yanlış anlaşımasın yüksek lisansa alacakları sayıyı arttırırlar çünkü yüksek lisans sayısı rastgele açılmıyor eğer açarsanız ve kimse başvurmazsa sıkıntı oluyor ama bilirse birileri başvuracak açarlar
tabi açılan yere siz giremeyedebilirsiniz çünkü daha iyi biri başvurabilir ancak söylemeseniz ve az sayıda açılırsa girme şansınız daha da düşer

m.ahmet

Öğrenci
Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Gazi Üniversitesi uluslararası ilişkiler yüksek lisans programına garip bir şekilde çok fazla başvuru oluyor. 2014 senesinde 499 kişi başvurmuştu. İlk 54 kişiyi mülakata çağırıp 18 kişiyi programa alıyorlar. Bu nedenle bu ilk 54'e girmek biraz zor. Girersen eğer hocalarına yapış. Gerisi biraz torpil. Senin puanlarına göre ortadoğu ve kuzey afrika çalışmalarına rahat girersin(sıralamaya) ama ulus ilişkiler a.b.d'ye birşey diyemem. Şansın açık olsun.

Zencefilable

Öğrenci
Cevaplar icin tesekkur ederim.
Ales e ilk defa girdim. Keske daha onceden hazirlanarak girseydim. Eger olmazsa gercekten pismanligini yasayacagim bunun.
Hocalarimla birebir gorusecegim malum final doneminin gecmesini bekliyorum.
Bolume bu kadar yuksek talep olmasi cok saskinlik verici.
Sanirim isim biraz sansa kaldi.
Acaba bu bolumde yuksek yapan var mi kac puanlarla girdiler gercekten merak ediyorum

m.ahmet

Öğrenci
Cevaplar icin tesekkur ederim.
Ales e ilk defa girdim. Keske daha onceden hazirlanarak girseydim. Eger olmazsa gercekten pismanligini yasayacagim bunun.
Hocalarimla birebir gorusecegim malum final doneminin gecmesini bekliyorum.
Bolume bu kadar yuksek talep olmasi cok saskinlik verici.
Sanirim isim biraz sansa kaldi.
Acaba bu bolumde yuksek yapan var mi kac puanlarla girdiler gercekten merak ediyorum

O hiç belli olmuyor. Sıralamaya girersen mülakat puanı çok önem kazanıyor. Ben Kırıkkale'ye 50 yds 74 Ales puanıyla girmiştim. Fakat 80 Yds 85 Ales puanıyla gelip giremeyende oldu Yds puanı olmayıp 66 Ales puanıyla girende oldu. Gazi üniversitesi ön eleme yapıyor. Burda kesinlikle puanının yüksek olması lazım. Mülakat kısmında hocalar seni beğeniyorsa ve almak istyorlarsa yazılı sınavda kalem bile oyanatamasan alırlar. Burdanda şu sonu. çıkıyor kimi okul sadece sözlü mülakat yapıyor kimisi sadece yazılı mülakat kimiside her ikisinide yapıyor. Eğer ön eleme yoksa ve her başvuranı mülakata alıyorlarsa burada notların değil hocaların sana bakışı önemlidir.

yigit25xx

Öğrenci
gazi üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü tezli yüksek lisansa ales ortalama ve yazılı sınavla alıyor değil mi? bildiğim kadarıyla yds istemiyor?

Zencefilable

Öğrenci
Bildigim kadariyla ales ortalama ve dediginiz gibi yazili sinav ile aliyor. En son alim ilaninda uluslararasi iliskilerde yabanci dil sarti 55 olarak gorunuyor.