Gec Baslama imkani

atommik

Öğrenci
Herkese merhaba. Güvenlik sorusturmam cuma günü bitmis, göreve baslamam icin okuldan aradilar. Fakat su an yurt disinda egitim görüyorum ve yaklasik iki ay daha burada kalmak zorundayim. Normalde iki hafta icinde baslamam gerekiyormus göreve, fakat fakültedekiler de bu duruma yabanci olduklarini ve ne yapacaklarini bilmediklerini söylediler. Yökün sayfasinda kanunlarda biraz aradim ama icerisinde baslama tarihiyle ilgili bilgi olan herhangi bir kural/kanun göremedim. Eger bu konuda bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim. Göreve baslamak icin kesin bir tarih limiti oluyor mu? göreve baslasam iki aylik izin alabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
İki hafta içinde göreve başlamadığınız takdirde atamanız yapılmaz ve hakkınızı kaybedersiniz. 2547de açıklanmayan durumlarda 657 geçerlidir. İzne gelince ilk yıl izin hakkınız yok. Bir yılı doldurduğunuzda 20 günlük izniniz var.

Mustafabal

Öğrenci
Heyet raporu veya askerlik harici hiçbir durumu kabul etmiyorlar diye biliyorum hocam. Etik olmamakla birlikte heyet raporu düşünülebilir.