Genel türk tarihi yüksek lisans için?

Değerli hocalarım öncelikle iyi geceler, iyi çalışmalar. Genel Türk Tarihinden yüksek lisans istiyorum inşallah. Bunun icin barthold, taşağıl gibi değerli hocaları okuyorum. Ilaveten neler yapmam lazım? Tarihe aşığım. Bilhassa Islamiyet öncesi Türk Tarihine. Nasıl kendimi ispatlarım?Teşekkürler

kaansydmr

Öğrenci
Değerli hocalarım öncelikle iyi geceler, iyi çalışmalar. Genel Türk Tarihinden yüksek lisans istiyorum inşallah. Bunun icin barthold, taşağıl gibi değerli hocaları okuyorum. Ilaveten neler yapmam lazım? Tarihe aşığım. Bilhassa Islamiyet öncesi Türk Tarihine. Nasıl kendimi ispatlarım?Teşekkürler

İngilizce zorunlu olmak üzere, Çince veya eski Türkçeye mensup dillerden birini çözebilirsen önün açık olur diye düşünüyorum.

gykeda

Öğrenci

Merhaba, yüksek lisans mülakatlarının başını genellikle kaynak bilgisi çeker. Gene Türk Tarihi denilince akla gelen öncü kaynaklar vardır. öncelikle onları bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede bu alanda kimler çalışmış, hangi konular üzerinde durulmuş, hangi konular yeteri kadar ilgi görmemiş bu size bir fikir haritası verecektir. Dil konusunda ise kesinlikle Rusça öğrenmeniz faydalı olacaktır. Çünkü İslamiyet öncesi dönem için çok güzel çalışılmış Rusça kaynaklar bulunmakta. Hatta Çin yıllıklarını görev sırasında Rusçaya çeviren ve hala bu çevirilerin Türkçesinin olmaması bizler için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iyi bir Rusça, iyi bir Çince ve tabi ki her akademide olması gerektiği gibi İngilizce için çaba göstermelisiniz. Dilerim her şey gönlünüzce olur.

Çok çok teşekkür ederim hocam. Biraz biraz çalışmaya başlayacağım cinceye .

- - - Güncellendi - - -

Çok çok teşekkür ederim hocam öncelikle. Rusça zaten seçmeli dersimden birisi. Çinceyi kendim ufak ufak öğrenmeye çalışacağım. Şu an barthold, taşağıl hoca, erol güngör hoca gibi değerli hocaların eserlerini yakından takip edip okuyorum. Dualarınızı bekliyorum. Inşallah zor bir yolculuk olmaz akademi benim için. Zaten tarih çocukluk hayalimdi şükür gerçek oldu. Inşallah Akademisyenlikte gerçek olur. Çok sağolun tekrardan