Görevime başladım!

Efsun.

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
Herkesin kafasında soru işaretleri var bunu bildiğim için ben kendi sürecimden size biraz bahsetmek istedim.
24 aralık 2016'da 50/d araştırma görevliliğini kazandım.
Gerekli evrakları teslim ettim.
Ardından güvenlik soruşturması süreci başladı.
10 ocakta üniversitem, ikamet ettiğim valiliğe belgelerimi göndermiş. Valilikte 2 ay gibi bi süre geçmiş. Ardından emniyet müdürlüğü güvenlik şubeye aktarılmış. Burada da 15-20 gün gibi bir süre geçmiş. Sonuç üniversiteye gönderildikten yaklaşık 10-15 gün sonra da üniversitedeki işlemler, rektörün imzalaması vs. Gibi süreçler geçmiş. Bu bilgileri bizzat giderek belgelerimi sürekli takip ederek hatta baya dil dökerek öğrendim, zaten süreç hakkında bilgi vermiyorlar sadece belgeleriniz burada veya değil diyorlar. Herhangi bir tanıdığım da yoktu.
24 aralıkta kazandığım görevime 21 nisanda başlamış oldum.

Bu arada uzatmalı yükseklisans öğrencisiyim ve biliyorsunuz ki mart ayında uzatmalı öğrencilerin (yükseklisansı 3 seneden fazla olanların) ister 50dli olsun ister 33alı olsun araştırma görevliliğine başvurması yasaklandı. Fakat bu karar bizden önce çıktığı için bize ek süre tanınmış. Bu konuyu tekrar okuluma soracağım, emin olmamakla beraber 2 dönem ek süre tanındı diye duydum. 2 döneme kadar bitiremezsem ilişiğim kesilecek.

Herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
F

fizikkk

Guest
Merhaba arkadaşlar
Herkesin kafasında soru işaretleri var bunu bildiğim için ben kendi sürecimden size biraz bahsetmek istedim.
10 ocakta üniversitem, ikamet ettiğim valiliğe belgelerimi göndermiş. Valilikte 2 ay gibi bi süre geçmiş. Ardından emniyet müdürlüğü güvenlik şubeye aktarılmış. Burada da 15-20 gün gibi bir süre geçmiş. Sonuç üniversiteye gönderildikten yaklaşık 10-15 gün sonra da üniversitedeki işlemler, rektörün imzalaması vs. Gibi süreçler geçmiş. Bu bilgileri bizzat giderek belgelerimi sürekli takip ederek hatta baya dil dökerek öğrendim, zaten süreç hakkında bilgi vermiyorlar sadece belgeleriniz burada veya değil diyorlar. Herhangi bir tanıdığım da yoktu.

Bu arada uzatmalı yükseklisans öğrencisiyim ve biliyorsunuz ki mart ayında uzatmalı öğrencilerin (yükseklisansı 3 seneden fazla olanların) ister 50dli olsun ister 33alı olsun araştırma görevliliğine başvurması yasaklandı. Fakat bu karar bizden önce çıktığı için bize ek süre tanınmış. Bu konuyu tekrar okuluma soracağım, emin olmamakla beraber 2 dönem ek süre tanındı diye duydum. 2 döneme kadar bitiremezsem ilişiğim kesilecek.

Herkese teşekkürler...

Sizin adınıza sevindim. Ben de sizinle aynı durumdayım. Ancak hala işe alınıp alınmayacağıma dair kesin karar verilmiş değil, bekliyorum. Kaç dönem ek süre verildiğini öğrendiğinizde buraya yazarsanız sevinirim. Yeni işinizde başarılar dilerim.

NewYork_

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar

Herkese teşekkürler...

Efsun Hocam ben de uzatmalı yüksek lisans öğrencisiyim. 1 ay içinde tez savunması yapacağım. Bu konu hakkında kimse kesin bir şey bilmiyor. Sizin yazdıklarınızı okuyunca bizler gibi uzatmalı lisanüstü öğrenciler kadroyu kazanırsa 2 dönem ek süre mi veriliyor bunu mu anlıyoruz? yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler :))

ozlem_uymaz

Öğrenci
ihtisaslaştırılmış öyp ile kadroya alindiysaniz evet 2 donem ek sure alabiliyorsunuz. Yani kadro sinavinda sözlü sinavla alindiysaniz... diger 50d kadrosunda boyle bisey yok maalesef

klavyesiz123

Öğrenci
Dostum hayırlı olsun.
Benim aklım karıştı. Benim
Yüksek lisans yaptığım üniversitede , yüksek lisans yönetmeliğinde bilimsel hazırlık ve İngilizce hazırlık sınıfı hariç deniyor.
Ancak eğer ben tezli yüksek lisans yapıyor olan bir yere başvurursam
Atanacağım üniversitede yönetmeliğine göre mi bakmam gerekiyor
Çünkü her üniversitenin yüksek lisans şartları aynı değil.çünkü bizimkinde bilimsel hazırlık ve İngilizce hazırlık süresi azami süreye dahil değildir deniyor.Ben başka bir üni nin 50 D kadrosuna atanırsam onun yönetmeliğine mi dahil oluyorum
Bide bazen üniler yüksek lisans yaparken yüksek , tezli yüksek lisans yapıyor şartı olan kadroya başvurup atandıktan sonra yüksek lisansını baştan başlatıyor. O zaman ne olacak ??
(Bu arada İngilizce hazırlıktan sınıfından dolayı yıl
Kaybım var.)

A

Akademik Forum

Guest
Bu karardan önce ocak ayında kadromu kazandım halen atama bekliyorum kadrom 33a beni de etkiliyor mu başvuramama halinin beni kapsamaması gerekir başvuralı aylar olmuştu bu kadar çıktığında ama evrağım okulda sanırım bölüm onayından bahsediliyor beni etkileme durumu olabilir mi